Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Петро Порошенко: Ми не здаємось, не дивлячись на тиск, з яким ми стикаємося щодня на зовнішніх і внутрішніх фронтах

31 Березня 2016 • 11:07

Кіл-сть переглядів: 758

Під час виступу на форумі “Битва України за свободу триває” у Вашингтоні Президент наголосив, що для “забезпечення успіху, нам необхідно забезпечити стійке перетворення України”.

 

Президент зазначив, що за останні два роки Україні насамперед вдалося відновити армію та завдати першого, але критичного удару по боротьбі з корупцією. 

 

“Капітальний ремонт інституційної системи боротьби з корупцією був завершений. З цього моменту нашою пріоритетною метою є зробити її функціональною і в робочому стані”, – сказав Петро Порошенко. 

 

При цьому Президент зазначив, що призначення нового високопрофесійного, відповідального, добре перевіреного Генерального прокурора створить нову сторінку в антикорупційній політиці України.

 

Глава держави сказав про те, що Україні вдалося стабілізувати економічну та фінансову ситуацію, при цьому золотовалютні резерви України зросли практично з нуля до 13 млрд доларів.

 

Президент наголосив на ефективних кроках України у стабілізації банківської системи, сфері дерегуляції, полегшенні реєстрації бізнесу та спрощенні податкової системи. При цьому він зазначив, що були прийняті “жорсткі, але важливі рішення в енергетичному секторі, які призводять до енергетичної незалежності України”.

 

“Після десятиліть утримання України на газовій голці тепер Росія стукається в наші двері з проханням купити газ”, – зауважив Президент.

 

Петро Порошенко також наголосив на успіхах в запуску нової поліції, яка має високу довіру в українському суспільстві. При цьому він відзначив роль поліції США, яка надихала і допомагала у формуванні української служби правопорядку.

 

Глава держави зазначив, що продовжується реформа державної служби та впровадженні електронного урядування в Україні.

 

“Багато чого ще належить зробити. І я зроблю все від мене залежне. Прагнення до реформ є”, – наголосив Петро Порошенко. 

 

Президенти зауважив, що нинішня урядова криза є викликом, але вихід є: “Ми повинні вийти з неї більш стійкими до внутрішніх і зовнішніх шоків”. Глава держави наполягає, що формування нового уряду і коаліції в парламенті повинно відбуватись на чітких принципах, з чіткою програмою для уряду, яка ґрунтуватиметься на зобов’язаннях МВФ, Угоді про асоціацію з ЄС та боротьбі з корупцією.

 

“Ми не здаємось, не дивлячись на тиск, з яким ми стикаємося щодня на зовнішніх і внутрішніх фронтах”, – підсумував Президент.

Версія для друку