Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Петро Порошенко про навчальні програми військових та парад у День незалежності України

02 Серпня 2016 • 12:03

Кіл-сть переглядів: 720

Президент України Петро Порошенко наголошує, що в рамках навчальних програм українські військові отримують не лише якісну підготовку, а й обмінюються своїм досвідом із іноземними колегами.

 

«Користуючись нагодою хочу подякувати нашим партнерам за міцну співпрацю. Вона закладена у нас у всі оборонні документи, у Стратегічному оборонному бюлетені і ми на сьогоднішній день в рамках цієї підготовки бачимо, що рівень підготовки українських десантників, українських військовослужбовців вже є кардинально іншим», – сказав Глава держави під час спілкування зі ЗМІ на зустрічі у Житомирському навчальному центрі ВДВ Збройних Сил України.

 

Президент зазначив, що присутні у навчальному центрі інструктори працюють в рамках співробітництва України з польськими, литовськими, канадськими та багатьма іншими країнами.

 

Петро Порошенко підкреслив, що в рамках цього співробітництва відбувається не лише якісна підготовка українських військових, а й обмін досвідом. «Робота британських інструкторів тут має абсолютно чіткий, у плані підготовки українських десантників, курс. Вони передають свій досвід і можу сказати, що і навчаються нашого досвіду гібридної війни і перемог, які здобули українські десантні бригади», – резюмував Президент.

 

1Також Президент України Петро Порошенко наголосив, що Україна має чим пишатись – і своєю армією, і своїми Збройними Силами, а військовий парад – це гарна нагода це продемонструвати.

 

«Ніхто не забере право українського народу віддавати шану, повагу українським військовим. І військовий парад – це якраз прекрасна можливість для того, що б це продемонструвати. Україна має зміцнювати єдність, має зміцнювати патріотизм. І військовий парад – це є гарна подія для того, щоб це продемонструвати», – наголосив Петро Порошенко під час спілкування зі ЗМІ.

 

Президент підкреслив, що військова техніка, задіяна у параді, не буде забрана із зони проведення АТО. «Ви зможете самі переконатися – вся техніка, яка має бути на фронті, вона буде знаходитись на фронті. Більше того, значна частина техніки, прямо перед Днем незалежності, буде безпосередньо в зоні АТО передана у війська», – повідомив він.

 

Глава держави також закликав не спотворювати події та факти дворічної давнини: «У нас трагедія відбулася не тому, що  ми парад проводили, а тому, що агресор вторгся на нашу землю. І коли тисячі і десятки тисяч військовослужбовців регулярних збройних сил Російської  Федерації вторглися до нас, то спроба знайти будь-які інші причини – це перекладання з хворої голови на здорову. Ми завжди маємо про це пам’ятати».

 

«У нас не внутрішні конфлікти, як дехто намагається називати це, не інші причини. У нас – агресія проти незалежної суверенної України, збройна агресія Російської Федерації, яка була розпочата саме тоді. І в цьому – головна причина», – наголосив Петро Порошенко.

Версія для друку