Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Під гаслом «Сила нескорених» пройшли уроки в школах

13 Жовтня 2015 • 15:12

Кіл-сть переглядів: 1 090

Згідно з Указом від 14 жовтня 2014 року №806 «Про День захисника України» Президент постановив установити в Україні свято – День захисника України та відзначати щорічно 14 жовтня.

 

 Напередодні Дня захисника України, 13 жовтня, для всіх школярів  нашої області була проведена патріотична виховна година «Сила нескорених».

Урочистості відбулись і в ЗОШ №17.

 

На урок були запрошені Герої –  учасники АТО, військові з 95-ї Житомирської окремої аеромобільної бригади, для яких учні та викладачі підготували святковий концерт. Вони поділилися своїми думками щодо патріотизму, незалежності, захисту країни, розповіли про свої героїчні будні.

 

Директор школи Сервачук Марія зазначила: «23 роки Україна не знала війни Наш народ пишався тим, що у буремні 90-і Україні вдалося зберегти мир. Але війна не обійшла нашу державу тепер. Ще рік тому ми з вами не знали дуже багато слів, пов’язаних з війною, тепер майже кожну родину так чи інакше опалило полум’я військових дій. Ще рік тому ми не особливо звертали увагу на слова «Слава Україні» – «Героям слава», а тепер ці слова набули нового змісту. Наразі вже точно зрозуміло, кому ці слова адресовані, і ні в кого немає сумнівів , що ці Герої – хлопці, які зі зброєю в руках  захищають крихкий мир на східному кордоні нашої країни, лікарі – які в мирний час повертають поранених в АТО з того світу, волонтери – на чиїх плечах тримається наша армія».

 

Школярі поклялись бути гідними тих, хто захищав нашу землю від вогню, боровся за Незалежність України, берегти нашу Вітчизну, бути вірним Золотому Тризубу і жовто-блакитному прапору.

Версія для друку