Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Підготовка закладів освіти Житомирської області до нового навчального року

07 Серпня 2024 • 15:46

Кіл-сть переглядів: 94

Залишилося менше місяця до початку нового навчального року, і головним завданням наразі є забезпечення можливості офлайн навчання. Офлайн навчання створює більше можливостей для особистої взаємодії та співпраці між учнями та викладачами, а також сприяє кращому засвоєнню матеріалу завдяки структурованому та організованому підходу. Крім того, важливим аспектом є соціальна взаємодія дітей з однолітками, що має позитивний вплив на їхній розвиток.

 

Для реалізації цього завдання необхідно створити безпечні умови для навчання та перебування у закладах освіти. Станом на сьогодні, у закладах освіти Житомирської області облаштовано 1224 укриття різного типу, що становить 94% від загальної кількості закладів. Зокрема, укриття наявні у:

 

541 закладі дошкільної освіти (90%);

 

572 закладах загальної середньої освіти з філіями (98%);

 

64 закладах позашкільної освіти (96%);

 

18 закладах професійної (професійно-технічної) освіти (100%);

 

20 закладах фахової передвищої освіти (100%);

 

9 закладах вищої освіти (100%).

 

З початку 2022 року кількість захисних споруд в усіх закладах освіти збільшилася з 27% до 94%, тобто в 3,5 рази. Це свідчить про значний прогрес у забезпеченні безпеки учнів та студентів. Протягом двох років громадами було збільшено кількість укриттів на 872 захисні споруди. На створення безпечних умов у закладах освіти було спрямовано майже 500 млн грн, які пішли на ремонт, реконструкцію та облаштування укриттів.

 

При облаштуванні укриттів обов’язково створюються умови для належної організації освітнього процесу під час “повітряних тривог”. Кожне укриття облаштоване таким чином, щоб навчальний процес не припинявся під час тривог, а також щоб діти могли ментально розвантажитися і не відчувати надмірного стресу. Спільно з ГУ ДСНС, ГУНП у Житомирській області та фахівцями у сфері цивільного захисту було обстежено 100% закладів, розглянуто 2 тисячі пакетів документів, а також сформовано фотобанк укриттів обсягом понад 20 тисяч фото.

 

Тож завдяки спільним зусиллям громад, місцевої влади та фахівців, заклади освіти Житомирської області готові забезпечити безпеку та комфортні умови для офлайн навчання у новому навчальному році. Це не лише гарантує якісну освіту, але й сприяє всебічному розвитку дітей у безпечному середовищі.

Версія для друку