Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Підприємці області, які взяли кредит на розвиток бізнесу, можуть отримати з обласного бюджету до 400 тис. грн

22 Березня 2018 • 06:59

Кіл-сть переглядів: 271

1Підприємці Житомирщини до 2 квітня 2018 року можуть взяти вигідний кредит на суму до 1,5 млн грн та отримати відшкодування процентів з обласного бюджету. 

 

Сума відшкодування залежить від облікової ставки НБУ станом на момент підписання договору, суми та терміну погашення кредиту – наразі це 17%.

 

Наприклад, якщо підприємець бере кредит на 1,5 млн грн під 24% на 1 рік, то він отримає відшкодування з обласного бюджету 138,125 тис. грн, якщо на 2 роки, то відшкодування становитиме 265,625 тис. грн, а якщо на 3 роки – 393,125 тис. грн

 

Відшкодування залежать від суми кредиту та від терміну погашення.

  

Програма поширюється на всі сфери виробництва – харчові продукти, текстиль, одяг, шкіра, вироби з деревини, корка, соломки та рослинних матеріалів для плетіння, папір та паперові вироби, поліграфічна продукція та тиражування, хімречовини, гумові і пластмасові вироби, фармацевтичні продукти та препарати, неметалева мінеральна продукція, зокрема різання, оброблення та оздоблення декоративного та будівельного каменю, металургійне виробництво, виробництво готових металевих виробів, комп’ютери, електронна та оптична продукція, електричне устаткування, автотранспортні засоби, причепи та напівпричепи, мотоцикли, меблі, ювелірні вироби, біжутерія, музичні інструменти, спортивні товари, іграшки та ігри тощо.

 

Також у конкурсі можуть брати участь підприємства, які займаються ремонтом і монтажем машин і устаткування.

 

Підприємці не зможуть взяти кредит на виробництво тютюнових виробів та алкогольних напоїв.

 

Претенденти можуть також отримати кредити й на промоцію бізнесу і пошук нових ринків збуту.

 

Претенденти мають бути зареєстрованими на території Житомирської області, не мати боргів та реалізовувати бізнес-проекти, спрямовані на створення нових робочих місць.

Банки-партнери програми: ПАТ КБ «ПриватБанк», АТ «Ощадбанк», ПАТ «Укрексімбанк», ПАТ АБ «Укргазбанк», ПАТ «Кредобанк», ПАТ «Банк інвестицій та заощаджень».

Детальні умови участі у конкурсі, зразок заявки на участь у конкурсі та перелік документів, які подаються суб’єктами підприємництва читайте тут.

 

Документи необхідно подати до департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва Житомирської ОДА до 02.04.2018 року,  за адресою: м. Житомир, вул. Мала Бердичівська, 25, каб. 206.

 

Необхідну інформацію також можна отримати за телефонами: (0412) 47-44-37, 47-44-92 та в банках – партнерах Програми.

  

Довідково. Участь у конкурсі можуть взяти суб’єкти підприємництва, які отримали кредити у 2018 році. Опрацювання заявок та бізнес-проектів буде проведено протягом 20-ти робочих днів після закінчення терміну подачі документів.

 

Порядок відшкодування відсоткових ставок затверджений рішенням Житомирської обласної ради від 21.12.2017 № 868.

Версія для друку