Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Підприємців області привітали з професійним святом

02 Вересня 2016 • 12:58

Кіл-сть переглядів: 1 085

Сьогодні, 2 вересня, напередодні Дня підприємця України, який відзначається у першу неділю вересня, в облдержадміністрації урочисто привітали представників цієї сфери з професійним святом.

 

5415313Щирі вітальні слова для підприємців Житомирщини прозвучали від т. в. о. голови облдержадміністрації Ігоря Гундича, першого заступника голови облради Володимира Ширми, директора департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва ОДА Олексія Шатила.

 

Звертаючись до присутніх в залі підприємців, т. в. о. голови облдержадміністрації Ігор Гундич наголосив: «Ваша робота є важливим чинником економічного розвитку, бо це надходження до бюджетів усіх рівнів. І в непрості для країни часи продовжуєте працювати, впроваджувати інновації у виробництво, створювати робочі місця,  забезпечили добробут не тільки своїх та багатьох інших родин. Особлива вдячність підприємцям, які допомагали нашим військовим в зоні АТО на Сході України».

 

В області малими та середніми підприємствами, що становить 99,9%  від усіх суб’єктів, забезпечується більше 87% загального обсягу реалізованої продукції на Житомирщині. Ці підприємства у 2016 році виготовили товарів та надали послуги вже на 41 млрд грн, що на 32% більше попереднього року.

 

Пріоритетними сферами діяльності суб’єктів малого і середнього бізнесу є промисловість, де забезпечено 43% обсягу реалізованої продукції, торгівля – 26%,  сільське, лісове та рибне господарство – 21%.

  

Також керівник області акцентував на тому, що першочерговим завданням органів влади є створення належних умов для ведення бізнесу в області. Сьогодні влада є партнером бізнесу. В області створено Раду інвесторів – основне завдання якої усунути всі адміністративно-бюрократичні перешкоди, підтримати інвестиційну активність та захистити права інвесторів. Дерегуляція та розвиток підприємництва є першочерговим завданням.

 

За вагомий внесок у розвиток підприємницької діяльності керівники фірм та компаній з кожного району та міст обласного значення Житомирщини були відзначені дипломами та сувенірами.

Версія для друку