Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Підсумки тижня: Допомога ВПО, «Прозорість та підзвітність», «Пліч-о-пліч. Разом переможемо», Підтримка ЗСУ

27 Квітня 2024 • 12:00

Кіл-сть переглядів: 545

На майданчику офіційного медіацентру ОВА начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко традиційно підбив підсумки роботи за тиждень.

 

Він почався з підписання меморандумів про співробітництво з благодійною організацією «Фонд громади Житомира» та громадською організацією «КримSOS». Основною метою співпраці є розширення можливостей працевлаштування та самозайнятості наших переселенців. Ми робимо все, щоб люди, які втратили домівки через війну з росією могли розпочати нове життя та розвиватися на Житомирщині.

 

Члени робочої групи «Прозорість та підзвітність» при Житомирській ОВА провели аналіз оголошених та проведених тендерів по Звягельському району. Були розглянуті закупівлі по комунальних підприємствах «Звягельсервіс» та «Звягельтепло». Оголошені тендери стосувалися поточного ремонту доріг та закупівлі техобладнання для здійснення основної діяльності. Зокрема Звягельсервіс оголосив 5 тендерів щодо поточного ремонту доріг у місті Звягель на загальну суму 5,9 млн грн. Одну тендерну закупівлю щодо придбання евакуатора з маніпулятором вартістю 1 млн 200 тис було скасовано у зв’язку з виявленими порушеннями.

 

На спортивних аренах Житомирщини триває запекла боротьба між учнями за першість у ІІІ районному етапі змагань “Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги”. Ми наближаємося до його завершення. Залишилося всього кілька днів і 1 травня ми зможемо підбити підсумки районного етапу змагань. Житомирщина вболіває за кожного учасника змагань та з нетерпінням очікує на перемогу найсильніших команд. Переконаний, що такі спортивні заходи будуть продовжуватися й надалі та популяризувати спортивний спосіб життя серед наших маленьких громадян.

 

На цьому тижні Житомирщина стала центром ще одних масштабних змагань. Ми приймали чемпіонат Збройних Сил України серед Вищих військових навчальних закладів з прикладної стрільби. Впродовж двох днів на базі Житомирського військового інституту імені С. П. Корольова при підтримці громадської організації «Ліга сприяння обороні» курсанти змагалися у вправності з класичної та швидкісної стрільби. У напруженій боротьбі збірна команда Житомирського військового інституту імені Корольова стала переможцем чемпіонату. У командному заліку срібним призером змагань стала збірна команда Харківського Національного університету повітряних сил імені Кожедуба, а бронзу отримала команда Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Сагайдачного. Щиро вітаємо переможців чемпіонату!

 

Продовжуємо підтримувати наших захисників. Автомобільна техніка та інше спорядження, що використовують українські захисники в умовах війни, потрібні постійно. Тому ця підтримка вкрай важлива. Наші прикордонники отримали від волонтерів мікроавтобус – Mercedes Benz Vito, який буде використовуватись під час виконання бойових завдань як для перевезення особового складу, так і вантажів. Автівку вдалося придбати завдяки зусиллям волонтерів з фонду “Покрова Пресвятої Богородиці”, які активно співпрацюють з Житомирською обласною військовою адміністрацією. Дві українські волонтерки, що вже багато часу проживають у Німеччині, привезли автомобіль з міста Дортмунд. Мікроавтобус пройшов необхідне обслуговування й готовий допомагати бійцям захищати нашу Державу. Також передали ще одну партію FPV-дронів нашим героїчним воїнам десантно-штурмових військ, які виконують бойові завдання на «найгарячіших» ділянках фронту на Сході України. Безпілотники мають необхідний запас батарей, а частина з них обладнана тепловізорами. Це дозволить нашим захисникам ефективно нищити ворога і в день, і в ночі.

 

Кожен спокійний день на Житомирщині — це заслуга наших захисників та захисниць. Війна продовжується, тому ми повинні всіляко допомагати нашим Героям боронити Україну від підступного ворога. В єдності наша сила! На цьому у нас все, продовжуємо працювати далі та наближати нашу Перемогу. Бажаю усім гарних та тихих вихідних.

 

Версія для друку