Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Підведено підсумки по створенню в Курненській громаді добровільної пожежної команди

25 Жовтня 2024 • 17:15

Кіл-сть переглядів: 539

Сьогодні, 25 жовтня, за дорученням начальника Житомирської ОВА Віталія Бунечко  радник начальника ОВА Олег Держанівський відвідав Курненську громаду для підбиття підсумків по створенню в громаді добровільної пожежної команди.

 

Упродовж року в громаді впроваджувався проєкт “Вогнеборці. Зміцнення спроможності українських громад шляхом розвитку добровільних пожежних команд”, що було реалізовано за фінансової підтримки Програми польської співпраці у сфері розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща, а також Офісу Координатора програм допомоги США в Європі та Євразії Державного департаменту США.

 

Під час заходу представницею Фонду міжнародної солідарності Аґнєшкою Пясецьких вручено спорядження та бойовий одяг членам пожежно-рятувального підрозділу Добровільної пожежної команди Курненської громади.

 

Крім того, фахівцем ДСНС вручено посвідчення членам ДПК про проходження підготовки пожежно-рятувального підрозділу для забезпечення добровільної пожежної охорони.
Вже в листопаді цього року, після отримання від Головного управління ДСНС України в області пожежного автомобіля, запрацює добровільна пожежна команда Курненської громади.

 

Підтримка та надання допомоги місцевим органам виконавчої влади у розвитку місцевої та добровільної пожежної охорони — є одним із пріоритетних завдань ДСНС.

 

 

Версія для друку