Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Пільгове перевезення учасників АТО – на постійному контролі обласної влади

21 Квітня 2015 • 15:14

Кіл-сть переглядів: 1 258

В облдержадміністрації 21 квітня відбулася нарада з перевізниками. В ній взяли участь заступники голови ОДА Ярослав Лагута та  Вячеслав Поліщук, керівники профільних служб і відомств та перевізники. Приводом для зустрічі став інцидент , який трапився минулого тижня на автобусному маршруті «Новоград-Волинський-Київ». Тоді водій автобусу відмовився провезти за безкоштовним квитком учасника АТО з інвалідністю. При цьому посилався на застарілі норми законодавства щодо перевезення пільговиків.  Завдяки тому, що хлопці не стали мовчати, випадок став широковідомим і викрив існуючу проблему. 

 

«Питання, що виникло – потребує негайного врегулювання як на рівні перевізників, так і на рівні влади, щоб подібні ганебні випадки не повторювалися – переконаний заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Вячеслав Поліщук». У структурі ОДА саме йому підпорядковується департамент промисловості, який опікується і транспортними питаннями.

 

«Ми не знімаємо із себе відповідальності, а миттєво реагуємо на подібні випадки та намагаємося оперативно вирішувати всі проблеми. Тож прошу, як що хтось зіштовхується з аналогічними ситуаціями, повідомляйте про це у письмових зверненнях. Переконаний, що цей випадок можна було б попередити, якби про нього одразу повідомили представників влади, – зауважив Вячеслав Поліщук, – і додав, що влада тримає ситуацію на постійному контролі».

Перевізник Валерій Чутлашвілі, на маршруті якого стався інцидент, сам обурений поведінкою свого співробітника. Він повідомив, що попросив вибачення в учасника АТО. І вже ознайомити своїх підлеглих із змінами у правилах перевезення учасників бойових дій. Та запевнив, що відтепер в підпорядкованих йому автобусах на видному місці  будуть номери телефонів диспетчера автовокзалу та при потребі, його особистий.

 

Учасники наради обговорили низку питань, з якими зіштовхуються демобілізовані бійці АТО та їх родини. В тому числі, і з  пільговим проїздом вдів та дітей загиблих бійців.  Представники влади, перевізники та громадські активісти одностайні, що окрім норм законодавства, всі мають керуватися морально-етичними нормами. Адже військові, які повертаються з неспокійного регіону додому, по-іншому сприймають світ і потребують нашої підтримки та розуміння.

 

Перевізники наголошують, що постійно надають безкоштовні  транспортні послуги учасникам АТО, але не афішують цього. Вони ніколи не відмовляють, коли потрібно здійснити ротацію, доставити на лікування чи організувати екскурсію для наших захисників. Проте визнають, що в кожній ситуації існує людський фактор, тобто поведінка водіїв, з якими постійно проводиться роз’яснювальна робота.

 

Як повідомила директор департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Галина Корінна, за оперативними даними на Житомирщину вже повернулося 2962 демобілізованих, 2017 – визнані учасниками АТО, а 1101 – учасниками бойових дій. З огляду на це, потреба в  пільговому перевезенні військовослужбовців набуває ще більшої актуальності.

 

Сторони обговорили проект Меморандуму про співробітництво у сфері надання послуг пасажирських перевезень в Житомирській області, у частині перевезення ветеранів війни. Учасники наради домовилися відкорегувати документ до  24 квітня та підписати його. На переконання представників влади та перевізників, меморандум має запобігати повторенню некоректних ситуацій із пільговими категоріями пасажирів громадського транспорту у  Житомирській області.   

 

f

 

 

 

 

m

 

k

 

b

 

j

 

 Прес-служба облдержадміністрації    

Версія для друку