Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Після оформлення субсидії оплата комунальних послуг не перевищуватиме 15% сумарного доходу сім’ї

09 Вересня 2016 • 06:29

Кіл-сть переглядів: 849

1В умовах зростання тарифів та з настанням опалювального періоду рахунки за комунальні послуги збільшаться. Але ті родини, які не мають можливості оплатити платіжки, можуть скористатися державною підтримкою та оформити житлову субсидію.

 

Після оформлення субсидії плата за комунальні послуги не перевищуватиме 15% від сумарного доходу сім’ї.

 

Механізм призначення субсидій набагато спрощений та передбачає індивідуальний підхід щодо розрахунку розміру субсидії, який здійснюється окремо для кожної сім’ї і залежить виключно від доходів. Оформити субсидію тепер можна у селищній раді, через Інтернет-мережу (заповнити заяву та декларацію можна на сайті subsidii.mlsp.gov.ua) та у відділенні «Укрпошти».

 

Крім того, вчора, 8 вересня, було внесено зміни у порядок нарахування субсидій, якими передбачено:

  • не враховувати до сукупного доходу при призначенні субсидії вартість безоплатно отриманих санаторно-курортних путівок, протезно-ортопедичних виробів, засобів реабілітації, сум, які виплачуються в порядку відшкодування шкоди (регресні виплати), заподіяної працівникові за ушкодження його здоров’я, що пов’язане з виконанням ним трудових обов’язків;
  • при призначенні субсидії у І кварталі до середньомісячного доходу враховувати дохід від земельної частки (паю), що нарахований один раз на рік у IV кварталі попереднього року, у середньомісячному розмірі на підставі відповідних довідок.

 

Якщо у вас є запитання щодо оформлення документів чи порядку призначення субсидій, ви можете звернутися на «гарячі лінії» Міністерства соціальної політики – 15-45, або в департамент праці та соціального захисту населення Житомирської ОДА – (0412) 24-14-08 та 24-34-14.

Версія для друку