Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

#Плічопліч: У навчальних закладах Житомирщини планується створити спортивні ліги

20 Листопада 2023 • 16:51

Кіл-сть переглядів: 526

Сьогодні, 20 листопада, в рамках Президентської програми «Пліч-о-пліч» у Житомирській ОВА відбулася нарада з керівниками обласних федерацій з видів спорту.

 

Учасниками якої стали заступник начальника Житомирської обласної військової адміністрації Юрій Денисовець, представники структурних підрозділів Житомирської ОВА, керівники обласних федерацій з видів спорту та представники Житомирського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України.

 

Юрій Денисовець наголосив на важливості ініціативи “Пліч-о-пліч” на підтримку учнівського та студентського спорту у 2023-2024 роках.

 

«Ми маємо залучити якнайбільше молоді до занять фізичною культурою та спортом, стимулювати їх до здорового способу життя та формувати лідерські якості через спорт. Сьогодні в час технологій молодь все більше проводить часу за гаджетами, що впливає на фізичний та емоційний розвиток. Саме тому необхідно зробити все можливе, щоб у Житомирській області виросло здорове покоління», – зауважив заступник начальника Житомирської ОВА.

 

На нараді розглянули ініціативу створення спортивних шкільних ліг з 5 видів спорту (футзал, чирлідинг, спортивне орієнтування, баскетбол, волейбол). Нова ініціатива має розвивати фізичну культуру та спорт і популяризувати спортивні секції серед молоді.

 

Також учасники наради визначили необхідність у проведені спортивних та спортивно-масових заходів обласного рівня, які охоплять навчальні заклади загальної середньої освіти, професійно-технічні, фахові передвищі та вищі. За словами представників відділення Комітету з фізичного виховання та спорту, заходи охоплять усі навчальні заклади регіону.

 

 

 

Версія для друку