Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Почуємо дітей сьогодні, щоб потім ними пишатися

20 Листопада 2015 • 19:19

Кіл-сть переглядів: 751

У 2015 році відзначається 26 річниця з дня прийняття Конвенції ООН про права дитини. Виконання положень Конвенції забезпечить можливість реалізувати право на сімейне виховання, зокрема, шляхом влаштування в дитячі будинки сімейного типу та прийомні сім’ї.

Центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проводиться систематична робота щодо запровадження сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Так, під супроводженням міських, районних центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Житомирської області станом на 20.11.15 перебувають 36 дитячих будинків сімейного типу, в яких  виховується 242 дитини, та 194 прийомні сім’ї, в них – 370 дітей.

Цього року на відзначення Дня спільних дій в інтересах дітей із метою привернення уваги громадськості до проблеми реалізації прав дітей в Україні та області центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді  проводять тематичні «круглі столи» за участю зацікавлених установ та організацій соціальних партнерів, тренінгові заняття, гарячі телефонні лінії, вечори запитань та відповідей, конкурси дитячих творів, благодійні акції, виставки тематичної літератури та соціально-рекламної продукції, тематичні засідання груп взаємопідтримки прийомних батьків та батьків-вихователів тощо.

 
Кожен має зробити для дітей свою добру справу. Почуємо дітей сьогодні, побудуємо разом щасливе майбутнє!

 

Версія для друку