Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Події в Україні активізували волонтерський рух в Овруцькому та Олевському районах

03 Березня 2015 • 10:12

Кіл-сть переглядів: 697

Про стан справ у районах області в контексті суспільно-політичної ситуації в нашій державі продовжують звітувати у програмі «Актуально»  на обласному телебаченні голови райдержадміністрацій.

 

За словами т.в.о. голови Овруцької райдержадміністрації Олега Ващенка, план першого етапу четвертої хвилі часткової мобілізації в районі виконано на 74%. Головна причина таких статистичних даних криється у незадовільному стані здоров’я військовозобов’язаних. На Овруччині проводиться інформаційно-роз’яснювальна кампанія про необхідність захищати Батьківщину та патріотичні цінності, що, на переконання керівника району,  дозволить в повному обсязі виконати завдання другого етапу цієї хвилі часткової мобілізації.

 

Овруччина втратила в зоні проведення АТО 9 бійців (7 військовослужбовців і 2 співробітники міліції), 15 отримали поранення, а 22 чоловіки продовжують виконувати свій обов’язок у неспокійному регіоні. Представники влади та волонтери допомагають пораненим та сім’ям загиблих. Олег Ващенко відзначив вірменську громаду, яка постійно підтримує овруччан, задіяних в АТО. У районі успішно працює центр, який займається координацією волонтерського руху. А найближчим часом троє бійців відправляться на оздоровлення та реабілітацію в санаторні заклади.

 

«Жодні гроші не компенсують втрату близької людини. Але ми не залишаємо в біді родини загиблих. Райдержадміністрація бере на себе всі витрати, пов’язані із похованням», – наголосив керівник району.

 

В Овруцькому районі посилено заходи безпеки. Так, працює оперативний штаб та мобільна група швидкого реагування, створена телефонна «гаряча лінія». Із 50 протирадіаційних укриттів протягом останнього місяця проведено інвентаризацію 26, а 8 пройшли перевірку ще раніше.  

 

Як повідомив Олег Ващенко, на Овруччині наразі перебуває 393 переселенці, які в основному проживають у родичів і знайомих. Жителі району – толерантні і добрі люди, адже вони безкоштовно надають свої оселі для тих, хто прибуває з неспокійного сходу України.

 

Голова Олевської райдержадміністрації Василь Невмержицький повідомив, що всі завдання першого етапу четвертої хвилі часткової мобілізації виконані в районі на 100%.

 

12 пораненим військовослужбовцям та родинам двох загиблих допомагає громада всього Олевського району.  Так на Олевщині активно працює дві громадські організації, які підтримують бійців, про що свідчить 230 тис грн., спрямованих із їхніх рахунків на допомогу воїнам АТО і пораненим. Окрім цього, завдяки небайдужості місцевих підприємців та керівників установ і організацій вдалося зібрати майже 2 млн. грн. для земляків-військовослужбовців.

 

Василь Невмержицький розповів: «Один зі співробітників райдержадміністрації прийняв свідоме рішення і пішов добровольцем до лав Збройних Сил України, оскільки в зоні АТО вже півроку проходить службу його син. На таких прикладах і виховуються патріоти, що проживають в Олевському районі».

 

З метою протидії виникненню надзвичайних ситуацій в Олевському районі проводиться роз’яснювальна робота серед населення та дітей в навчальних закладах. Триває інвентаризація та впорядкування захисних споруд, а також посилено патрулювання вулиць в населених пунктах району.

 

Зараз на Олевщині проживає 118 внутрішньо переміщених осіб. Василь Невмержицький повідомив, що район готовий прийняти ще 50 переселенців у приватному секторі сільської місцевості. 

 

      Прес-служба облдержадміністрації         

Версія для друку