Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Поінформованість учасників АТО Андрушівщини – 100%

02 Грудня 2015 • 15:30

Кіл-сть переглядів: 1 007

2 грудня представники Центру допомоги учасникам АТО при облдержадміністрації вже вшосте провели зустріч з військовослужбовцями, членами загиблих родин.

На заході в Андрушівці були присутні голова районної державної адміністрації Олександр Дудар, голова районної ради Сергій Марценюк, представники управління праці та соціального захисту РДА, представники головного управління Держгеокадастру в області та районі, інші структурні підрозділи райдержадміністрації, які надають допомогу учасникам АТО.

На даний час в Андрушівському районі 134 демобілізованих військовослужбовців, які брали участь в АТО, 13 поранених військових та 6 загиблих військовослужбовців.

Станом на 1 грудня взято на облік 166 учасників бойових дій, які взяли участь в АТО. Двом з них надано статус інваліда війни. Для забезпечення санаторно-курортними путівками в управлінні праці та соціального захисту населення РДА перебувають на обліку 11 учасників бойових дій та 1 інвалід війни. Путівками забезпечено 8 демобілізованих, з яких 3 направлено на психологічну реабілітацію в санаторій «Орізонт». Особлива увага приділяється родинам загиблих бійців. Зокрема, цим сім’ям призначено субсидії на житлово-комунальні послуги, а одній з родин придбано однокімнатну квартиру в місті Андрушівка.

Голова Андрушівської РДА Олександр Дудар зазначив, що протягом 2014-2015 років органами районної виконавчої влади та місцевого самоврядування постійно виділяється матеріальна допомога військовослужбовцям, які призвані до лав Збройних Сил України, інших військових формувань та беруть участь в антитерористичній операції.

Також вже два місяці діє громадська організація «Андрушівська спілка ветеранів війни та учасників антитерористичної операції». Мета її створення, як пояснює голова Спілки Олександр Богайчук, полягає в координації та консолідації всіх учасників АТО.

Секретар Центру Вікторія Мельниченко розповіла присутнім про роботу Центру допомоги учасникам АТО при облдержадміністрації, разом з представниками Центру проконсультувала з усіх питань, які найбільше цікавили військовослужбовців.

За інформацією керівництва району, усі проблеми, з якими звертаються до них учасники АТО та родини загиблих, оперативно вирішуються і знаходяться на найвищому рівні контролю влади.

Версія для друку