Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Поліцейські поділилися своєю кров’ю заради порятунку інших людей

13 Листопада 2015 • 19:07

Кіл-сть переглядів: 834

Всеукраїнський тиждень безпеки дорожнього руху, що триває з 9 по 15 листопада, працівники поліції Житомирщини продовжили благочинною акцією із здачі донорської крові.

У цей день поліцейські об’єдналися, аби поділитися своєю кров’ю заради порятунку інших людей. Вони точно знають, наскільки важливою може бути наявність донорської крові та її компонентів під час надання медичної допомоги усім, хто її потребує. У першу чергу, це потерпілі у ДТП учасники дорожнього руху, а також військовослужбовці та правоохоронці, які нині беруть участь у проведенні антитерористичної операції на сході України.
«Ми з готовністю долучилися до загальнодержавних заходів, направлених на зміцнення стану безпеки на автошляхах. Упродовж тижня наші працівники провели тематичні уроки у навчальних закладах, предметно спілкувалися і з дорослими учасниками дорожнього руху. А сьогодні ми здаємо кров. Тим більше, що обласний центр крові – не новий заклад для нас, адже серед наших працівників вже є донори зі стажем», – прокоментував цей захід керівник Управління превентивної діяльності ГУ Нацполіції в області Володимир Гриб.

Для командира роти дорожньо-патрульної служби Віталія Магалецького така акція є особливою місією, адже усвідомлення того, що саме його кров стане у пригоді та врятує чиєсь життя, є важливим почуттям не лише з позиції правоохоронця, але й як громадянина. «Я не вперше виступаю в якості донора», – розповідає поліцейський Максим Прохоренко. «Сьогодні ж ми з колегами прибули до центру крові, аби знову присвятити годину свого часу благородній справі. Приємно відчувати, що можу зробити щось, що допоможе людині одужати».

Працівники Житомирського обласного центру крові організовано провели збір крові та подякували учасникам акції за їхній вияв благочинності.

Правоохоронці закликають усіх небайдужих громадян долучитися до акції та поділитися своєю кров’ю з тим, хто її потребує.

 

Версія для друку