Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Поліція закликає громадян дотримуватись заходів безпеки на місцевостях з мінною небезпекою

26 Червня 2024 • 17:18

Кіл-сть переглядів: 182

Зокрема, на Житомирщині такі застереження діють на деокупованих територіях, а також у прикордонній зоні. Серед іншого у прикордонні заборонені вільний в’їзд цивільного населення, перебування й пересування осіб, а також транспортних засобів.

 

 

Поліцейські закликають громадян бути відповідальними та не нехтувати встановленими обмеженнями.

 

 

⚠️Нагадаємо, що на Житомирщині заборонено відвідування лісів, що знаходяться у смузі на глибині 30 км від лінії державного кордону України, що межує з республікою білорусь, а також на території місцевостей у Народицькій громаді Коростенського району, що були тимчасово окуповані (рішення ради оборони Житомирської області від 04.07.2023). На жаль, ігнорування заходів безпеки призводить до фатальних наслідків.

 

 

‼️Шановні жителі прикордоння! Пам’ятайте, що навіть маючи відповідний дозвіл, ви повинні дотримуватися встановлених обмежень та правил безпеки, аби вберегти своє життя та здоров’я:

 

– звертайте увагу на позначки про мінування території («НЕБЕЗПЕЧНО, МІНИ» (DANGER, MINES / УВАГА, МІНИ)!) та загородження, не ігноруйте їх;

 

– не розводьте поруч багаття;

 

– у разі руху автошляхами у жодному разі не з’їздіть з доріг на узбіччя, не заходьте на потенційно небезпечну територію;

 

– не наближайтесь до військових позицій та фортифікаційних споруд;

 

– не підходьте до пошкодженої техніки.

 

‼️У разі виявлення підозрілих та небезпечних предметів категорично заборонено брати їх в руки, зрушувати з місця, переносити, перекочувати, витягати з землі, намагатися розібрати тощо. Дотримуйтеся наступного алгоритму дій:

 

1. Зупиніться, нічого не чіпайте. Зберігайте спокій, не панікуйте. Запам’ятайте місце виявлення предмета, за можливості зробіть позначку поруч: прив’яжіть на гілку шматок тканини, хустинку, зламайте кілька гілок, покладіть камінці тощо.

 

2. Попередьте про знахідку людей, які знаходяться поруч. Всі роботи, які у цей момент виконувались, мають бути негайно припинені.

 

3. Відійдіть самі й відведіть інших людей на безпечну відстань, хоча б не менше 100 м від знайденого предмета. При цьому відходити необхідно тим же маршрутом (бажано слід у слід), яким ви прийшли. Якщо відходить група людей, то рухатися необхідно колоною по одному.

 

4. Повідомте про виявлення підозрілого предмета поліцію чи ДСНС (за телефонами 101 і 102) або представників органів влади.

 

5. За можливості, до прибуття спеціальних служб, подбайте, аби на небезпечну територію не потрапили інші люди.

 

Нагадаємо, що на майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо чинних обмежень у прикордонній смузі. ВІДЕО

#новини #поліція_житомирщини

Версія для друку