Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Позитивні наслідки підвищення мінімальної зарплати обговорили учасники селекторної наради

15 Червня 2017 • 16:38

Кіл-сть переглядів: 744

Підвищення мінімальної зарплати сприятиме суттєвому поповненню бюджетів усіх рівнів та здійсненню в цьому році індексації пенсій.

 

Про це йшлося сьогодні, 15 червня, під час селекторної наради, яку провів з керівниками обласних державних адміністрацій Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

 

На порядок денний було винесено питання збільшення мінімальної зарплати та монетизації заощаджених субсидій.

 

Павло Розенко повідомив, що з початку року середня заробітна плата в Україні зросла в порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 40 % та становить 6 500 гривень. За його словами, надходження від ПДФО до зведеного бюджету з початку року склали понад 62 млрд грн, що на 35% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

 

Розглядаючи питання монетизації невикористаних коштів субсидій, Віце-прем’єр-міністр зазначив, що до 1 липня всім мають повідомити про наявність економії. Станом на сьогодні 1,5 млн осіб із прогнозованих 1,8 млн осіб уже внесено до списку на монетизацію. Для того, щоб використати заощаджені кошти на оплату комунальних послуг, необхідно подати до органів соціального захисту населення відповідну заяву та зазначити номер банківського рахунку або поштового відділення, де вони зможуть отримати кошти. На даний час 7 тисяч громадян, які мають зекономлені субсидії, вже звернулися із заявами до управлінь соцзахисту.

 

Заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута, звітуючи про проведену роботу в області, зазначив, що з початку року середній показник із зростання заробітної плати в області перевищує середній по державі. Крім того, спостерігається позитивна динаміка у вирішенні питань легалізації праці та зменшення заборгованості в оплаті праці. В Житомирській області інформацію від підприємств-надавачів послуг, необхідну для проведення монетизації заощаджених субсидій, надано підрозділам соцзахисту в повному обсязі. 

 

Довідково

 

Рішення Уряду про початок монетизації зекономлених субсидій, ухвалене у 26 квітня 2017 року. Рішення оформлено у відповідну постанову Кабінету Міністрів України № 300, яку підписав Прем’єр-міністр України.

 

Рішення про підвищення мінімальної зарплати було ухвалено Урядом Володимира Гройсмананаприкінці 2016 року і стало складовою бюджетного процесу 2017 року. Воно  стало стимулом для росту показника середньої заробітної плати, яка за підсумками цього року має становити понад 7 тис. грн. 

 

 

Версія для друку