Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Працюємо задля нашої енергетичної безпеки, — Віталій Бунечко

25 Липня 2024 • 10:28

Кіл-сть переглядів: 118

24 липня начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко взяв участь в онлайн брифінгу з питань забезпечення потреб енергосектору та підготовки до осінньо-зимового періоду 2024-2025 років.

 

Нарада відбулася за ініціативи Офісу Президента України з метою забезпечення максимальної взаємодії та обміну актуальною інформацією між усіма, хто задіяний у відновленні та підвищенні витривалості енергосистеми країни.

 

Під час брифінгу разом з представниками українського Уряду та іноземними партнерами обговорили посилення енергетичного сектору України за рахунок альтернативних джерел енергії, які забезпечать стабільну роботу закладів соціальної сфери та об’єктів критичної інфраструктури.

«В умовах постійних російських обстрілів і знищення нашої енергетики ворогом, маємо гарантувати, щоб саме альтернативна генерація стала основою для сталої роботи енергетики», — зазначив Віталій Бунечко.

Житомирщина, як і інші регіони, активно впроваджує ініціативу Президента України Володимира Зеленського щодо розбудови розподіленої мережі генерації теплової та електричної енергії, зокрема, встановлення когенераційних установок, які будуть збудовані за урядовою програмою.

 

Іноземні партнери підтвердили свою підтримку України та наміри щодо поставки необхідного обладнання.

«Дуже важливо заздалегідь відпрацювати всі етапи поставки, підключення та введення в експлуатацію генеруючих потужностей на всіх рівнях від держави до окремої громади, підприємства чи закладу», — підкреслив Віталій Бунечко.

Працюємо задля нашої енергетичної безпеки.

 

Версія для друку