Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

#ПрозорістьТаПідзвітність: Перший навчальний марафон для антикоруповноважених

16 Жовтня 2024 • 16:10

Кіл-сть переглядів: 105

Представник сектору з питань запобігання та виявлення корупції апарату Житомирської ОВА прийняв  участь у першому марафоні практичних навичок антикорупційного уповноваженого під керівництвом НАЗК «Управління корупційними ризиками».  Понад 150 учасників з публічної служби та приватного сектору успішно завершили навчання. Марафон тривав з 13 вересня по 10 жовтня.

 

Ідея проєкту – менше теорії, більше практики. Марафон був задуманий як платформа, де антикорупційні уповноважені не лише отримають знання, але й першочергово вдосконалять свої навички, виконуючи реальні завдання.

 

Упродовж марафону учасники пройшли тест-драйв з ідентифікації корупційних ризиків і визначення заходів впливу на них, отримали зворотний зв’язок від провідних експертів галузі, навички самостійного формування реєстру корупційних ризиків.

 

Навички виявлення та управління корупційними ризиками повинні бути частиною компетенцій не лише антикорупційних уповноважених. Це також важливо для керівників та менеджерів середньої ланки, які мають розуміти, де можуть виникнути ризики і як їх своєчасно попередити. Адже ефективна протидія корупції починається з вміння бачити потенційні загрози в будь-якому управлінському процесі.

 

Також нагадуємо, що Житомирська обласна військова адміністрація запровадила прийом повідомлень про можливе нецільове використання бюджетних коштів в умовах воєнного стану.

Відповідну інформацію надсилайте на електронну адресу: prozorist@apoda.zht.gov.ua. Це дозволить робочій групі “Прозорість та Підзвітність” аналізувати ситуації та вживати відповідні заходи за необхідності  заходів у разі виникнення такої потреби.

 

Версія для друку