Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Представники екстрених служб провели тематично-пізнавальну акцію до Дня захисту дітей

30 Травня 2024 • 12:18

Кіл-сть переглядів: 148

Як повідомляє ГУ ДСНС України у Житомирській області 29 травня на території Денишівської спеціальної школи Житомирської обласної ради відбулося свято до Дня захисту дітей, яку організатори провели у формі тематично-пізнавальної гри. До проведення заходу, окрім рятувальників, також долучились ювенали, патрульні, поліцейські охорони, кінологи та волонтери.

 

На шкільному майданчику організатори розгорнули яскраві локації, де навчали дітей правилам безпеки. Зокрема, за допомогою 3-D макетів сучасних боєприпасів, фахівчиня ДСНС наочно показувала як можуть виглядати вибухонебезпечні предмети та разом із присутніми повторювала дії під час їх виявлення. Крім того, усі із задоволенням приміряли спеціальні засоби правоохоронців, посиділи у поліцейському авто, задавали багато різних питань працівникам поліції. Разом із ювенальними поліцейськими учні вчили правила дорожнього руху.

 

Під час заходу учні також познайомилися з кінологами, які розповіли про особливості роботи з тваринами, а чотирилапі друзі вразили їх своїми уміннями швидко знаходити небезпечні речовини та охоче фотографувалися. Також учасники розписали пряники для воїнів ЗСУ. Найбільший інтерес у присутніх безумовно викликала ліквідація умовної пожежі. Школярі згадали разом із рятувальницею як не допустити виникнення пожежі та що робити, якщо вона все таки сталася. Також кожен охочий зміг спробувати загасити полум’я вогнегасником.

 

Діти отримали масу задоволення та позитивні емоцій. Організатори сподіваються, що школярики добре засвоїли правила безпечної життєдіяльності і відтепер знатимуть як поводитися, аби не втрапити в біду.

 

 

Версія для друку