Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Представники галузі культури від Житомирської області взяли участь у Всеукраїнському форумі «Культура під час війни. Людський капітал»

01 Липня 2024 • 10:31

Кіл-сть переглядів: 696

У Києві за ініціативи Міністерства культури та інформаційної політики України спільно з громадською організацією «Інститут публічних комунікацій» відбувся Всеукраїнський форум «Культура під час війни. Людський капітал». Делегація представників галузі культури Житомирської області також долучилася до заходу, щоб обговорити актуальні питання кадрового забезпечення у сфері культури, які виникли внаслідок воєнних дій, та пошук можливих шляхів збереження носіїв мистецької й креативної галузі держави.

«Реабілітологом держави є українська культура, і ми маємо зберегти наших унікальних людей задля реабілітації країни»- зауважив т.в.о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв

Основні теми форуму охоплювали питання щодо мобілізації та її наслідків для національної та регіональної культури, стан кадрового забезпечення сфери культури, відновлення та відшкодування втрат, нові форми організації надання культурних послуг в умовах значних інфраструктурних втрат і руйнувань, а також адаптацію культури до умов війни та потребу в культурних подіях.

 

Серед спікерів були представники Офісу Президента України, Міністерства культури та інформаційної політики України, Міністерства оборони України, Міністерства соціальної політики України, а також відомі культурні діячі та експерти.

 

Форум став платформою для напрацювання спільних системних дій задля збереження людського капіталу в культурній сфері під час війни. Це важливо, адже людський капітал є основним носієм знань, навичок та національної культури для молоді та майбутніх поколінь українців.

 

 

Версія для друку