Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Представники Романівської громади та фінського міста Юва обговорили певні напрямки співпраці

10 Вересня 2024 • 18:59

Кіл-сть переглядів: 61

Сьогодні, 10 вересня, за дорученням начальника Житомирської ОВА Віталія Бунечка його заступник Віктор Градівський провів онлайн-зустріч щодо співпраці  Романівської територіальної громади та фінським містом Юва, Фінляндія.

 

В онлайн форматі взяв участь мер міста Юва Мерві Сімоска, в.о. селищного голови Романівської селищної ради Юрій Чумаченко, перший заступник Романівського селищного голови Володимир Рибак, начальник фінансового відділу Романівської селищної ради Наталія Горобець, представники депутатського корпусу муніципалітету Юви.

 

Під час онлайн-зустрічі  начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко у відеозверненні подякував партнерам з Фінляндії.

«Дякую з те, що не залишаєтесь байдужими. Бажаю новому партнерству між Романівською громадою та містом Юва багато цікавих та корисних для їх жителів проєктів!», — зазначив Віталій Бунечко.

Віталій Бунечко зазначив, що наразі громади Житомирщини мають 46 міжрегіональних угод про партнерство та співпрацю з муніципалітетами європейських міст, зокрема з Італії, Чехії, Польщі, Німеччини, Литви та Португалії. Інвестиції в нашу область надходять з 20 країн світу.

 

Під час онлайн-зустрічі учасники обговорили основні аспекти майбутньої співпраці між Романівською громадою та фінським містом Юва.  Основними напрямками співпраці стануть економіка, муніципальні послуги, культура та освіта.

 

Довідково. Місто Юва — муніципалітет у Фінляндії. Його населення становить 5734 людини. Місто оточене численними озерами, лісами та природними заповідниками, що робить його популярним місцем для екотуризму та активного відпочинку. Крім того, Юва розташована в регіоні, багатому на ліси, тому деревообробна та паперова промисловість є ключовими для місцевої економіки. Це традиційна галузь, яка залишається важливою як для зайнятості, так і для експорту продукції. Також Юва спеціалізується на молочному виробництві, вирощуванні зернових культур та овочів та має велику кількість сільськогосподарських підприємств.

Версія для друку