Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Представники Світового банку відвідали Народицьку громаду

15 Березня 2016 • 09:02

Кіл-сть переглядів: 592

Вчора, 14 березня, до Народицького району завітали консультант Світового банку Віліам Ділінжер та спеціаліст з питань державного сектору Світового банку в Україні Ірина Щербина. Мета візиту – на місці побачити, як і чим живе об’єднана територіальна громада.

 

Одним з основних питань, яке цікавить представників Світового банку, є функціонування об’єднаних територіальних громад, їх місцеві бюджети, фінансова спроможність та міжбюджетні відносини.

 

Віліам Ділінжер зазначив, що так як Народицький район – один із перших в Україні об’єднався у громаду, тому їх дуже цікавить, як саме побудований бюджет громади і чому весь район вирішив перейти у одну об’єднану громаду.

 

«Із 15 сільських рад, які були в районі, тільки 6 були самодостатні, в інших фінансова спроможність не дозволяла вирішувати ніякі питання, крім виплати заробітної плати апарату сільських рад. Тому потрібно було сконсолідувати свої кошти із 15 сільських, 1 селищної та 1 районної рад в один бюджет», – розповів голова селищної ради Анатолій Леончук.

 

Голова райдержадміністрації Віктор Пащук та голова селищної ради Анатолій Леончук доповіли Віліаму Ділінжеру, які причини посприяли об’єднанню у територіальну об’єднану громаду та яким чином вплинула ця адміністративна реформа на місцевий бюджет, соціальну, освітню та інші сфери життя Народиччини. Були також зазначені перспективи громади на майбутнє.

 

Нагадуємо, що представники Світового банку у Житомирі вивчали обласний бюджет.

 

1

 

2

 

3

Версія для друку