Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Представники Житомирщини взяли участь у Всеукраїнському форумі «Жива спадщина України»

10 Вересня 2024 • 09:40

Кіл-сть переглядів: 109

Представники Управління культури та туризму Житомирської обласної військової адміністрації взяли участь у Всеукраїнському форумі «Жива спадщина України», який відбувся в Національному музеї народної архітектури та побуту України. Захід став частиною фестивалю «Жива культура — живий світ», присвяченого нематеріальній культурній спадщині України.

 

Форум зібрав разом практиків, носіїв нематеріальної культурної спадщини (НКС) та представників партнерських організацій, які займаються її охороною. Учасники обговорювали актуальні питання збереження та популяризації НКС, серед яких ключовими темами стали: цифровізація живої спадщини, забезпечення її захисту у надзвичайних ситуаціях та інтеграція в сучасні культурні індустрії.

 

Представники Житомирщини продемонстрували унікальні елементи культурної спадщини регіону, підкресливши її значення для збереження української ідентичності та розвитку креативних індустрій. Це дозволило учасникам фестивалю познайомитися з традиціями та майстрами Житомирщини, які є носіями автентичної культури.

 

Фестиваль «Жива культура — живий світ» надав гостям можливість не лише спостерігати, але й взаємодіяти з майстрами, які представляли різні прояви нематеріальної культурної спадщини з усіх куточків України.

 

Зацікавленість присутніх на фестивалі вкотре довела важливість збереження, охорони та популяризації нематеріальної культурної спадщини  України.

Версія для друку