Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

На Житомирщині відбудеться XVIII Всеукраїнський конкурс автентичного сольного співу «Животоки»

12 Липня 2018 • 14:32

Кіл-сть переглядів: 313

28 липня у місті Новоград-Волинському відбудеться щорічний Всеукраїнський конкурс автентичного сольного співу «Животоки».

 

Метою конкурсу є популяризація  самобутнього народного виконання, збереження та популяризація традиційного одягу; виховання у молоді поваги, пошани, інтересу до народних традицій, звичаїв, української національної культури  та духовної спадщини народу; формування  національної свідомості та патріотичне виховання.

 

Заявки на конкурс приймаються до 18 липня 2018 року. До участі у конкурсі запрошуються виконавці самобутнього сольного   співу з усіх областей України.  Вік виконавців необмежений.

 

Кожен учасник виконуватиме два твори без супроводу, можливий варіант – у супроводі одного народного інструменту (сопілка, скрипка, бубон, бугай, цимбали тощо). При підборі репертуару виконавці мають опиратися на український фольклор, неспіваний маловідомий матеріал, пісні  своєї місцевості, самобутній пісенно-словесний матеріал відповідно до вікових уподобань виконавців.

 

Нагадаємо, що минулого року участь у конкурсі «Животоки» взяли 40 виконавців самобутнього сольного співу з Житомирської, Вінницької, Київської, Рівненської, Чернігівської, Хмельницької областей.

 

Журі конкурсу прослуховуватиме виступи конкурсантів і визначить переможців в двох вікових категоріях: молодша – 8-18  років включно та старша – від 19 років і старше.

 

Довідково: Засновниками та організаторами конкурсу є відділ культури і туризму Новоград-Волинської міської ради, управління культури та туризму Житомирської обласної державної  адміністрації та Житомирський обласний Центр народної творчості.

Версія для друку