Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

В інсультному центрі лікарі успішно провели перші 3 тромболізисні терапії

03 Липня 2018 • 11:32

Кіл-сть переглядів: 663

Упродовж останнього тижня роботи інсультного центру лікарі успішно провели 3 тромболізисні терапії, що дозволило відновити всі втрачені функції пацієнтів.

 

Про це повідомив головний лікар Житомирської обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського Богдан Леськів.

 

За його словами, за час роботи інсультного центру вже виписали 68 пацієнтів, які проходили лікування різних неврологічних захворювань, з них 12 – з інсультами.

 

«Неврологічне відділення повністю заповнене. Протягом тижня лікарі зробили 3 тромболізисні терапії – розчинили тромби у судинах головного мозку. Динаміка одужання пацієнтів нормальна, відновлені всі функції, які були втрачені через інсульт. Один з пацієнтів із Пулинського району, ще 2 – із Житомирського. Наразі у центрі лікується 7 пацієнтів з інсультами», – зазначив Богдан Леськів.

 

Також серед пацієнтів – жителі із Коростенського та Хорошівського районів, м. Житомира.

 

Пацієнтам у відділенні безкоштовно роблять комп’ютерну томографію та ангіографію, проводять всю необхідну терапію. Тромболізис або процес розчинення тромбу в головному мозку проводиться у перші 3 години від виникнення інсульту.

 

При перших ознаках інсульту потрібно звертатись лише до швидкої медичної допомоги за номером телефону 103.

 

Нагадаємо, що наприкінці травня голова ОДА Ігор Гундич відкрив інсультний центр – обладнане за світовими стандартами інсультології неврологічне відділення з блоком інтенсивної терапії. А також анонсував невдовзі відкриття у Житомирі нової філії відділення гемодіалізу на 10 місць.

Версія для друку