Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Житомирщина може стати шостим осередком Української Академії Лідерства

04 Липня 2018 • 10:06

Кіл-сть переглядів: 311

 Українська Академія Лідерства найближчим часом може бути заснована і у Житомирській області. Вчителі та випускники Академії вже неодноразово відвідували нашу область в рамках навчання. Студенти-лідери проходили практику в управлінні культури та туризму облдержадміністрації.

 

Українська Академія Лідерства (УАЛ) –  це програма особистісного та суспільного розвитку, головним елементом якої є 10-місячний формаційний курс для випускників середніх шкіл. Програма будується на поєднанні елементів фізичного, емоційного та інтелектуального розвитку на основі цінностей.

 

За словами в.о. начальника управління культури та туризму облдержадміністрації Тетяни Парфентієвої, Житомирщина може стати шостим осередком Української Академії Лідерства. Вперше була створена у Києві, ще чотири осередки наразі діють у Львові, Полтаві, Харкові та Миколаєві.

 

«Ідея відкриття осередку Академії в нашій області виникає вже не вперше. Ми вже неодноразово організовували цікаві зустрічі, відвідування музеїв на теренах Житомирської області для студентів та викладачів УАЛ. Так минулого року вони зустрічалися з Житомирською 95-ю аеромобільною бригадою та підприємцями регіону», – розповіла Тетяна Парфентієва.

 

Довідково:

Місія Академії – вплинути на глибинні соціальні процеси в українському суспільстві шляхом формування генерації молодих людей, які беруть відповідальність за нашу націю та мають необхідні для цього здібності.

 

Українська Академія Лідерства (УАЛ) діє за ізраїльською концепцією, що функціонує більше 20 років. Утілити програму в Україні вирішили після Революції Гідності, коли стало зрозуміло, що покоління людей, які могли б взяти відповідальність за державу, не народиться: його потрібно виховати. До ініціативної робочої групи увійшли видатні і талановиті українці, які надалі підтримують Академію та випускників.

 

Проект реалізується за підтримки Адміністрації Президента України, Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, та Міністерства освіти і науки України.

 

Першу Українську Академію Лідерства було відкрито в Києві. У вересні 2015 року 39 студентів розпочали навчання в Академії. І вже настуного року мережа Академії поширились країною. Наразі спільнота випускників УАЛ налічує 230 молодих людей із усіх областей України

 

 

 

 

Версія для друку