Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Президент: Грошове забезпечення контрактників зростатиме

21 Вересня 2015 • 06:34

Кіл-сть переглядів: 1 020

«Якщо буде загострення на фронті – мобілізація негайно буде оголошена. Якщо буде продовжуватися мирний процес, ми будемо мати виведення іноземних військ з території України, повернення українського контролю над державним кордоном, ми зможемо зменшити обсяги мобілізації», – сказав Глава держави в інтерв’ю українським телеканалам 20 вересня.

 

Президент України Петро Порошенко заявляє, що найближчим часом нової мобілізації не планується, призов буде збережено, а кількість контрактників та їх грошове забезпечення – зростатиме.

 

Вся вертикаль влади, яка відповідає за безпеку держави, сьогодні веде жорстку боротьбу за збереження режиму припинення вогню.

 

Петро Порошенко зазначив: «Це – найцінніше здобуття за півтора року мого президентства, бо ніхто не вірив в те, що вдасться зберегти припинення вогню. Це стало результатом унікального поєднання зусиль українських Збройних Сил та дипломатичних зусиль, які забезпечили, що, нарешті, не гинуть українці на фронті».

 

Для того, щоб контрактна складова українського війська зростала, необхідно передбачити у Державному бюджеті зростання грошового забезпечення українського воїна. Коли український контрактник буде отримувати 6-7 тисяч гривень, якість українського війська, тих, хто піде захищати зі зброєю в руках Україну, буде підвищуватись, відзначив Президент.

 

Призовники гарантовано не будуть направлятися до зони АТО, а вік тих, хто підлягає призову, буде збільшено з 18 до, приблизно, 20 років. «Це має бути вже сформована особистість, яка протягом максимум року, а може – менше, навчиться військовій справі, для того, щоб, якщо буде необхідність захистити зі зброєю в руках Батьківщину, ця людина була здатна, навчена, натренована, обстріляна, – сказав Президент, наголосивши, – Ми кардинально змінили підходи до Збройних Сил».

Призидент підписав зміни до Державного бюджету, де передбачено додаткове фінансування Збройних Сил. «Це те, що ми накопичили в результаті ефективного наведення порядку, додаткових майже 20 млрд гривень, з яких 10 млрд пішло на підвищення соціальних стандартів, але, ключове, – мільярди гривень додатково пішли на збільшення обороноздатності», – повідомив Глава держави. За словами Президента, «у нас є два пріоритети – безпека держави, а все, що залишається, ми маємо спрямувати на забезпечення компенсації погіршення соціальних стандартів».

 

Президент повідомив, що на цьому тижні підписав Закон про зміни до Держбюджету на 2015 рік, у якому вдалося знайти кошти на додаткове фінансування Збройних Сил. «Це те, що ми накопичили в результаті ефективного наведення порядку, додаткових майже 20 млрд гривень, з яких 10 млрд пішло на підвищення соціальних стандартів, але, ключове, – мільярди гривень додатково пішли на збільшення обороноздатності», – повідомив Глава держави.

 

 

Версія для друку