Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Президент наголошує, що обстріл Краматорська – ще один доказ застосування важкого озброєння проти мирного населення

11 Лютого 2015 • 09:51

Кіл-сть переглядів: 807

Вчора Президент України Петро Порошенко терміново поїхав до міста Краматорська Донецької області. Саме цей населений пункт 10 лютого обстріляли бойовики. Глава держави відвідав місто з метою ознайомлення із трагічною ситуацією безпосередньо на місці, а також провідав поранених внаслідок ракетного обстрілу. Про це повідомляє прес-служба Президента України.

 

Петро Порошенко оглянув зруйнований будинок в центрі міста, в який влучив снаряд «Смерч». Внаслідок цього постраждали чотири родини. Крім того, Президентові продемонстрували рештки від ракет та наслідки їх руйнівної дії.

 

Глава держави наголосив, що це докази застосування касетних боєприпасів проти цивільного населення міста Краматорськ.

 

Петро Порошенко зауважив, що очевидним є той факт, що на сьогодні Україна перебуває під атакою найпотужнішої зброї, причому «інформація, яка міститься на цьому заряді, переконливо доводить, що це заряд російського виробництва і російського застосування».

 

Президент відвідав лікарню із пораненими, після чого дав доручення голові Донецької облдержадміністрації надати посильну допомогу всім тим, хто постраждав внаслідок обстрілу.

 

Петро Порошенко також оглянув кілька житлових будинків, які буди зруйновані під час артилерійської атаки. Після цього Президент провів оперативну нараду щодо ситуації у зоні АТО та подій у Краматорську.

 

«Ми вимагаємо миру без будь-яких умов. Ми вимагаємо зупинити вогонь, вивести іноземні війська, закрити кордон. Їм немає, що тут робити. У нас немає ніякого конфлікту. Ми знайдемо компроміс всередині країни. Ми маємо захистити мир, захистити спокій міста Краматорськ, маємо захистити Україну. І саме тому я їду до Мінська, щоб негайно, без будь-яких умов припинити вогонь і почати політичний діалог. Ми самі розберемось», — наголосив Глава держави.

 

За останніми даними, внаслідок артилерійського обстрілу Краматорська, зокрема житлових кварталів та головного штабу АТО, загалом постраждало 64 особи (29 військових та 35 цивільних), з них 16 людей загинуло. Серед тих, хто залишився живим, 10 — важкопоранені. За даними СБУ, кількість пошкоджених обстрілами будинків сягає 41.

 

 

Прес-служба облдержадміністрації

Версія для друку