Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Президент попрощався із загиблими українськими героями – розвідником Максимом Шаповалом та співробітником СБУ Юрієм Возним

30 Червня 2017 • 09:52

Кіл-сть переглядів: 470

Президент України попрощався з українськими воїнами, які загинули від рук терористів – полковником Головного управління розвідки Міністерства оборони Максимом Шаповалом та полковником СБУ Юрієм Возним.

 

Прощання з героями відбулося сьогодні в Києві в Будинку офіцерів та Будинку культури СБУ. Глава держави висловив глибокі співчуття родинам загиблих та їх бойовим побратимам, і вшанував пам’ять героїв.

 

Президент присвоїв військове звання генерал-майора полковнику Максиму Шаповалу (посмертно) та нагородив полковника СБУ Юрія Возного орденом «За мужність» (посмертно). Відповідні укази № 169/2017 та № 170/2017 підписані Главою держави сьогодні. 

 

«Він був на вістрі атаки і захищав нас  в найскладніші часи і в найскладніших місцях», – сказав Петро Порошенко під час прощання з розвідником. Глава держави зауважив, що про розвідників багато не говорять, і можливість і право говорити з’являється лише після того, як вони пішли від нас. Президент нагадав, що полковник Шаповал був командиром групи спецпризначення, яка звільняла Донецький аеропорт й зайшла до нього першою, він був одним із перших «кіборгів», за його участю проводились і найскладніші операції, в тому числі за лінією фронту. 

 

Співробітник Головного управління розвідки Міністерства оборони України полковник Максим Шаповал загинув вранці 27 червня у Солом’янському районі міста Києва під час вибуху автомобіля, в якому він знаходився. Слідство кваліфікує трагедію як терористичний акт. В цей же день на Донбасі у селищі Іллінівка Костянтинівського району на міні підірвався автомобіль зі співробітниками Служби безпеки України, внаслідок чого полковник Возний загинув, а ще троє співробітників отримали поранення. 

 

Версія для друку