Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Президент про відповідальність за підкуп голосів

30 Липня 2015 • 09:38

Кіл-сть переглядів: 652

Президент наголошує на необхідності негайної розробки доповнень до виборчого законодавства, які б унеможливили підкуп голосів виборців та забезпечити чесне проведення місцевих виборів 25 жовтня.

Під час робочої поїздки до Львівської області у виступі перед громадою Глава держави зазначив: «Багато хто мене умовляв, що не можна проводити вибори в умовах війни. Я твердо сказав, що Україна повинна мати легітимну владу».

Петро Порошенко наголосив на важливості спільних дій щодо унеможливлення підкупу виборців. «Я впевнений, що зараз треба негайно підготувати доповнення до виборчого закону, які перекриватимуть будь-які лазівки для принизливого обміну голосів на гречку чи іншу їжу, чи гроші. Це один з найважчих злочинів, і ми маємо нарешті продемонструвати, що злочинці, в тому числі і за ці злочини, будуть притягнуті до відповідальності і опиняться у в’язниці», – сказав він.

Глава держави відзначив надзвичайну важливість місцевих виборів 25 жовтня, в тому числі, і тому, що нарешті розпочинається процес передачі повноважень і фінансових ресурсів місцевим громадам, що передбачено конституційною реформою з децентралізації, яка була ним ініційована. «Я – першій український Президент, який приймає рішення делегувати частину повноважень, що стосуються соціально-економічного розвитку, територіальним громадам: повноваження, владу і гроші. Влада має бути на відстані витягнутої руки для того, щоб громада і суспільство мали можливість контролювати і ефективно впливати на цю владу», – сказав Петро Порошенко.

Версія для друку