Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Президент України: Ми виграли зимову битву з “Газпромом”. Відео

07 Травня 2015 • 10:03

Кіл-сть переглядів: 598

Президент України Петро Порошенко заявив, що в інтересах енергетичної безпеки держави частка постачальника будь-якого виду енергетичних ресурсів не має перевищувати 30 відсотків.

 

«Наша стратегія виходить з того, що частка жодної сторони за жодних обставин, за жодних цінових спокус не повинна перевищувати 30%. 30 відсотків і не кубом більше, навіть якби газ давали задарма!», – наголосив Президент, виступаючи на засіданні Ради національної безпеки та оборони.

 

За словами Глави держави, за останній рік країна досягла значного прогресу у забезпеченні безпеки в питаннях постачання газу. «Перезимували без буржуйок і каганців. Ми виграли зимову битву з «Газпромом», хоча, звичайно, про повну перемогу в цій війні говорити зарано. Монополії цієї політико-енергетичної структури в постачанні нам газу, нарешті, вперше за 23 роки, покладено край», – сказав Президент, зазначивши, що частка «Газпрому» в імпорті в Україну за підсумками першого кварталу склала лише 37%. «Решта – це поставки від наших європейських партнерів, причому глибоко диверсифіковані: в реверсних постачаннях задіяні більше десяти компаній», – відзначив Петро Порошенко.

Версія для друку