Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Президент України: Повернення Криму до України – справа усього світу

13 Липня 2016 • 08:53

Кіл-сть переглядів: 664

Президент України Петро Порошенко відвідав прем’єрний показ документального фільму «Крим. Спротив», який висвітлює хроніку окупації українського півострова Російською Федерацією.

 

Президент ще раз наголосив на необхідності внесення змін у 10 розділ Конституції України щодо надання права кримським татарам на самовизначення в складі суверенної України. «Ми зобов’язані дати кримським татарам право на самовизначення в рамках єдиної української держави. Це те, що ми заборгували кримським татарам. Українська влада це мала зробити принаймні 20 років тому. І зараз ситуація була би абсолютно іншою», – впевнений Глава держави.

 

Президент підкреслив, що події 18 травня 1944 року, коли розпочалася депортація кримських татар, та лютого 2014 року, коли розпочалася окупація кримського півострову, об’єднує один організатор – Кремль, Москва.

 

Президент подякував творчій групі за фільм. Окремо Глава держави відзначив внесок кримчанина Олега Сенцова, який нині перебуває у російській в’язниці за свої переконання. «Важливо, щоб цей фільм подивилися не лише в Україні, а по всьому світу. Це буде тверде нагадування того, що ця справа не лише України, а всього світу», – підкреслив Глава держави.

 

Президент наголосив, що необхідно вшанувати своїх героїв – кожного, хто 26 лютого 2014 року вийшов на Майдан перед Верховною Радою Криму, багатьох кримських татар та українців, які не боялися і не бояться говорити, що Крим – це Україна.

 

Автор ідеї та сценарію фільму Еміне Джеппар, головний режисер – Фатіма Османова. Фільм створено за підтримки Міністерства інформаційної політики України.

 

1

 

1

 

11

Версія для друку