Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Президенти України та Казахстану обговорили плани щодо розширення співробітництва двох країн

09 Жовтня 2015 • 08:21

Кіл-сть переглядів: 709

У Астані відбулася зустріч Президента України Петра Порошенка та Президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва у форматі «віч-на-віч».

 

На початку зустрічі Петро Порошенко подякував Нурсултану Назарбаєву за чітку, тверду позицію Казахстану щодо підтримки територіальної цілісності та суверенітету України на міжнародній арені. «Ціную Ваші зусилля щодо підтримки встановлення миру в Україні. Знаю, що для Вас це дуже важливе питання. Ціную Вашу позицію», – сказав Глава держави.

 

Президент України подякував за запрошення відвідати з візитом Казахстан, який упродовж багатьох років є для України надійним партнером. «Наші країни пов’язують торговельно-економічні, соціальні та інші зв’язки. Ми вдячні, що українці почувають себе у Казахстані як вдома», – наголосив Президент.

 

Президент зазначив, що Україна зацікавлена у розвитку всебічної співпраці з Казахстаном – у торговельно-економічній, енергетичній, гуманітарній та інших сферах. Глави держави наголосив на значному потенціалі двостороннього співробітництва, особливо – у сферах енергетики, космосу, машинобудування, культурних зв’язків. Президент висловив сподівання, що сьогодні буде обговорено план дій на найближчі роки.

 

Петро Порошенко також привітав Нурсултана Назарбаєва із державним святом – 550-ю річницею створення Казахського Ханства. «Це дуже важливе свято, символ казахської державності та історичних коренів Вашої держави», – зазначив Президент.

 

Переговори продовжилися у розширеному складі.

Версія для друку