Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Про деталі реформування медичної та освітньої галузей розповідає Ярослав Лагута. ВІДЕО

06 Жовтня 2016 • 14:21

Кіл-сть переглядів: 553

45132132Вчора, 5 жовтня, у програмі «Віч-на-віч» на телеканалі «Житомир» обговорювали питання реформи медичної галузі, освіти, благоустрій Житомира та розвиток туризму в області.

 

Гості студії – заступник голови Житомирської облдержадміністрації Ярослав Лагута та заступник Житомирського міського голови Матвій Хренов.

 

Щодо реформування галузі охорони здоров’я у 2017 році, зокрема заключення контракту пацієнта з лікарем та відповідне фінансування медичної допомоги, Ярослав Лагута зазначив: «Поки що це буде відбуватись лише в розрізі первинної ланки медицини. Говоримо тільки про сімейного лікаря, про невідкладну медичну допомогу і пакет первинних послуг, які гарантовано надаються державою на безкоштовній основі».

 

Заступник голови Житомирської облдержадміністрації наголосив на основних моментах законопроектів про страхову медицину: фінансування первинної ланки здійснюватиме держава, вторинна (стаціонарна) фінансуватиметься в пропорції 40% державних коштів до  60% коштів пацієнта, а третинна, яку надаватимуть обласні висококваліфіковані медичні заклади охорони здоров’я, – 20 на 80. Саме це стимулюватиме пацієнтів. Адже на первинній ланці формується здоров’я нації, яке складається і з якісних медичних послуг, і постійних обстежень, і профілактики тощо.

 

Також у програмі було піднято питання, яке хвилює всіх освітян області, –  підвищення заробітних плат та реформування цієї сфери.

 

Ярослав Лагута прокоментував ситуацію, що виникла з реорганізацією Товщанської школи у Романівському районі та загалом по оптимізації шкіл в області.

 

Детальніше про реформу охорони здоров’я, освіти, функціонування «Лікарняної каси», туристичних послуг Житомирщини дивіться у програмі.

 

Версія для друку