Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Про пріоритети роботи МКМР з правової освіти населення – на виїзному засіданні

03 Березня 2017 • 07:55

Кіл-сть переглядів: 568

Для вдосконалення форм і методів правоосвітньої та правовиховної роботи серед різних категорій громадян необхідна злагоджена взаємодія обласної, міських та районних міжвідомчих координаційно-методичних рад з правової освіти населення (МКМР).

Це зазначив перший заступник голови обласної ради Сергій Крамаренко на виїзному засіданні Житомирської обласної МКМР з правової освіти населення, що відбулося 2 березня в Корольовській районній раді.

«Правова культура та правове виховання населення є соціальною гарантією дії верховенства правового закону в суспільстві», – сказав Сергій Крамаренко.

В.о. начальника відділу Головного територіального управління юстиції у Житомирській області Олена Шабінська поінформувала членів МКМР про підсумки діяльності районних та міських МКМР у 2016 році та результати огляду конкурсу на кращу організацію їх діяльності, переможцями якого стали Ружинська, Чуднівська, Корольовська та Богунська районні та Новоград-Волинська міська МКМР.

Члени ради одноголосно підтримали необхідність затвердження Положення про Житомирську обласну МКМР з правової освіти населення, яке презентував начальник Головного територіального управління юстиції у Житомирській області Олександр Грабар. Також він поінформував про дати проведення у 2017 році тижнів права: обласний – з 17 до 21 квітня, Всеукраїнський – у грудні.

Про порядок надання в області безоплатної вторинної правової допомоги розповіла заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Наталія Радушинська. Вона повідомила, що з 2016 року в області розпочали роботу бюро правової допомоги у кожному районі та розроблено електронну систему надання консультацій юристів, яка щотижнево оновлюється. Також протягом останніх років значно розширилося коло осіб, яким надається безоплатна вторинна правова допомога.

Сергій Крамаренко зауважив, що наразі важливо активізувати роботу з надання правової допомоги населенню на місцях, зокрема в громадах. З цією метою в чотирьох громадах області буде запроваджено пілотний проект, що фінансуватиметься Програмою розвитку ООН.

Довідково

З 5 січня 2017 року набули чинності доповнення до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», зокрема в ст. 14, згідно якої розширено коло осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.

 

 

Версія для друку