Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Проблеми «будівельної амністії»

17 Липня 2015 • 09:46

Кіл-сть переглядів: 796

17 липня у прес-центрі Житомирської облдержадміністрації відбулося засідання «круглого столу», на якому обговорювалися питання реєстрації прав власності на об’єкти  самочинного будівництва та шляхи їх законодавчого вирішення.

 

У засіданні взяли участь представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадських організацій та професійних об’єднань у сфері будівництва, нерухомості і нотаріату за ініціативи комісії з питань архітектури, будівництва, житлово-комунального господарства, енергозбереження громадської ради при Житомирській ОДА.

 

Учасники «круглого столу» обговорили проблеми, які найчастіше виникають при узаконенні самовільно збудованої  нерухомості (індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків, господарських (присадибних) будівель і споруд, громадських будинків та будівель і споруд сільськогосподарського призначення I та II категорій складності, які збудовані без дозволу на виконання будівельних робіт).

 

Присутні дійшли згоди, що головне на сьогодні – діяти відповідно до законодавства і проводити на місцях роз’яснювальну роботу для населення, щоб уникнути порушень при будівництві нерухомості.

 

Версія для друку