Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Продовжуємо плідну співпрацю з Дитячим Фондом ООН – UNICEF, — Віталій Бунечко

08 Грудня 2022 • 15:03

Кіл-сть переглядів: 433

Сьогодні, 08 грудня, начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко долучився до підписання Меморандуму про співпрацю з Дитячим Фондом ООН – UNICEF.

 

«Продовжуємо плідну співпрацю з Дитячим Фондом ООН – UNICEF та впроваджуємо на Житомирщині нові соціальні проєкти, що допомагають мешканцям нашої області у такий складний час», — підкреслив Віталій Бучнеко.

 

Меморандум передбачає реалізацію спільного з міжнародними партнерами та Житомирською обласною прокуратурою проєкту – створення Центру захисту та підтримки дітей, які постраждали або стали свідками насильства за міжнародною моделлю Барнахус.

 

Через певні процесуальні дії, дитина проходить через неодноразові бесіди про обставини обтяжливих для неї подій. Це призводить до додаткових переживань, а також може впливати на свідчення. Дитина може змінити своє сприйняття якихось обставин, через захисну реакцію психіки.

 

Модель Барнахус створена для того, щоб всі зацікавлені сторони самі приходили до дитини, яка є потерпілою або свідком злочину, а не змушували її відвідувати окремо кожну установу. Це місце, де спеціалісти соціальних служб, поліції, прокуратури, судової медицини можуть працювати в одному полі, особливо на початкових етапах розслідування. Водночас Барнахус є безпечним місцем перебування дитини, зокрема у випадках, коли злочини щодо неповнолітніх вчиняють батьки чи родичі.

 

Під час зустрічі з потерпілим, з ним працюватимуть фахові психологи та медики. У кімнатах опитування встановлені камери відеоспостереження, які записують проведену зустріч та відповіді, що отримані на запитання слідчих або інших правоохоронців. Опитування не може тривати більше ніж годину та за бажанням дитини можна зробити перерву в будь-який момент.

 

«Висловлюємо щиру подяку усім нашим партнерам за початок реалізації такої важливої ініціативи», — підсумував Віталій Бунечко.

 

Нагадаємо, що в Житомирі відбулися навчання координаторів дитячих точок «СПІЛЬНО».

Версія для друку