Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Програма «Доступні ліки» стартує з 1 квітня – запевнив житомирян Володимир Гройсман

31 Березня 2017 • 12:31

Кіл-сть переглядів: 632

З 1 квітня у всіх регіонах України стартує Урядова програма «Доступні ліки», яка забезпечить пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями, діабетом ІІ типу та бронхіальною астмою медичними препаратами безкоштовно або з незначною доплатою.

 

На цьому наголосив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час брифінгу в рамках робочої поїздки до Житомирської області вчора, 30 березня.

 

Після ознайомлення з роботою підприємства «Євроголд Індестріз ЛТД», зустрічі з іноземними інвесторами Житомирщини, відвідування ДП «Житомирський бронетанковий завод» та огляду ремонту дороги Р-18 Житомир-Ставище Глава Уряду прогулявся центром міста та поспілкувався з житомирянами.

 

Також Володимир Гройсман під час пішої прогулянки зайшов до однієї з аптек міста, де поспілкувався з жителями міста про програму «Доступні ліки», а з працівниками аптеки щодо заходів та результатів дерегуляції фармакологічного ринку.

 

Щоб отримати безкоштовні ліки потрібно насамперед звернутися до лікаря і отримати правильно виписаний рецепт. Далі – знайти аптеку з логотипом “Доступні ліки” і насамкінець – взяти ліки безоплатно чи з частковою доплатою за рецептом.

 

Нагадаємо, що на відшкодування вартості ліків для Житомирської області державою виділено 16 млн 4 тис. 200 грн. Ці кошти будуть розподілені в райони відповідно до кількості населення та спрямовані у відділи охорони здоров’я райдержадміністрацій області (а там, де їх немає – головним лікарям центрів ПМСД). Рецепти на лікарські засоби будуть виписувати амбулаторно лікарі загальної практики – сімейної медицини.

 

 

 

Версія для друку