Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

проводиться значна робота по захисту населення у разі виникнення надзвичайних ситуацій

24 Лютого 2015 • 13:24

Кіл-сть переглядів: 567

Голова Радомишльської райдержадміністрації Володимир Тетерський під час передачі «Актуально» обласної телерадіокомпанії окреслив основні напрямки діяльності району в умовах, що склалися.

 

На території району проживають 270 переселенців. Всі вони отримують матеріальну допомогу, близько 20% людей, що проживають у райцентрі, працевлаштовані.

 

Військовослужбовці району захищають східні рубежі держави. На жаль, 5 бійців загинуло, 1 поранений. За словами Володимира Тетерського, з районного бюджету кожній родині загиблого було виділено 1,5 тис. грн., з міського – 10 тис. грн. Допомогу надають і волонтери, які зібрали ще по 5 тис. грн. Всі проблеми, що виникають, оперативно вирішуються.

 

У районі завершено перший етап четвертої хвилі мобілізації. Показники виконано на 65%. Це пояснюється зокрема тим, що не вдалося вручити повістки мобілізованим, які перебувають на заробітках за межами області. Не з’явилися у військкомат без поважних причин 8 оповіщених осіб, матеріали відносно яких направлені до правоохоронних органів.

 

Проводиться у районі робота по охороні громадського порядку. До патрулювання вулиць долучаються і підприємства, які за графіком виділяють свій транспорт. На обліку в районі перебуває 33 захисних споруди. Після проведеної інвентаризації 16 з них виявились придатними для захисту громадян, решта відновленню не підлягають.

 

У районі створена і працює «гаряча лінія». У людних місцях людей розміщені пам’ятки з інформацією, як діяти під час небезпеки.

 

Робота за всіма цими напрямками проводиться і в Брусилівському районі. Про це в ефірі обласного телебачення розповів голова райдержадміністрації Олег Ніколайчук.

 

У регіоні проживає 151 переселенець. Сесією районної ради затверджено програму соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб та військовослужбовців, які брали участь в АТО, на суму 100 тис. грн. Програма вже діє.

 

Під час військових дій Брусилівщина втратила трьох військовослужбовців, має 18 поранених. Їм допомагає як влада, так і волонтери. Так, благодійна допомога одному з постраждалих бійців склала 13 тис. грн., допомога селищної ради – 3 тис. грн.

 

Завдання району по забезпеченню мобілізаційного резерву виконано на 100%. Медкомісію пройшли більше 200 військовозобов’язаних, Випадків ухиляння від мобілізації не виявлено.

 

Проводиться значна робота щодо захисту людей у разі виникнення надзвичайних ситуацій. Розроблені пам’ятки для населення, як діяти у випадку загрози життю, куди телефонувати за допомогою. Консультації надаються і за телефоном «гарячої лінії». Розроблено план патрулювання по Брусилову, створено резервний фонд пального. Рішенням районного оперативного штабу на територію навчальних закладів і дитячих садочків заборонено в’їзд будь-якого транспорту. В учбових закладах проведено навчання по евакуації дітей.

 

У районі на обліку перебуває 18 захисних споруд. Інвентаризація показала, що половина з них умовно придатні, тобто потребують або очищення від сміття, або ремонтних робіт чи проведення енергопостачання.

 

Прес-служба облдержадміністрації

 

Версія для друку