Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

На Житомирщині продовжує реалізовуватися проєкт «Міста і громади, вільні від домашнього насильства»

29 Травня 2024 • 11:51

Кіл-сть переглядів: 239

У Хорошівській громаді  Житомирської області продовжується реалізація проєкту «Міста і громади, вільні від домашнього насильства», ініційованого Фондом ООН у галузі народонаселення (UNFPA). Цей проєкт спрямований на розбудову муніципальних систем запобігання та протидії домашньому та гендерно зумовленому насильству.

 

Основна мета проєкту – посилення спроможності та ролі муніципалітетів у створенні стійких механізмів захисту та надання допомоги постраждалим від домашнього насильства. Щорічно UNFPA обирає громади для партнерства в межах конкурсу. Співпраця триває три роки і фіксується відповідним меморандумом, що передбачає надання всебічної підтримки місцевим радам для розбудови ефективної системи запобігання та протидії насильству.

 

У 2021 році, завдяки підтримці урядів Великої Британії та Канади, було проведено конкурсний відбір серед міст та територіальних громад з усіх областей України. Зі 117 поданих заявок, партнерами проєкту на 2021-2024 роки стали Авангард, Біла Церква, Добропілля, Запоріжжя, Калуш, Кропивницький, Лубни, Маріуполь, Рокитне, Старокостянтинів, Тернопіль, Ужгород, Хорошів, Хотин та Черкаси.

 

У Хорошівській громаді проєкт передбачав проведення низки навчальних заходів щодо запобігання та протидії домашньому насильству, підготовку трьох муніципальних профільних експертів та організацію акції «16 днів проти гендерно зумовленого насильства».

 

У 2023 році UNFPA провів новий конкурсний відбір міст та територіальних громад для участі в проєкті на 2023-2025 роки. Серед переможців були обрані 15 міст: Чернівці, Житомир, Ніжин, Кривий Ріг, Луцьк, Суми, Ірпінь, Мукачево, Чернігів, Павлоград, Ізмаїл, Івано-Франківськ, Коростень, Вознесенськ та Хмельницький.

 

Довідково. Проєкт «Міста і громади, вільні від домашнього насильства» реалізовується за підтримки урядів Великої Британії та Канади в межах програми UNFPA з протидії та запобігання гендерно зумовленому насильству. Завдяки цьому проєкту муніципалітети отримують необхідні ресурси та знання для створення ефективних систем захисту та допомоги постраждалим, що сприяє покращенню умов життя та безпеки в громадах.

 

 

Версія для друку