Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Прозорість та підзвітність: В Бердичівській громаді з’явиться стаціонарне реабілітаційне відділення

07 Червня 2024 • 14:36

Кіл-сть переглядів: 547

Повномасштабна війна внесла корективи не лише в буденне життя людей, а і в певні сфери надання послуг. Медицина одна із перших переформатувалася до викликів війни. Це стосується і розширення спектру послуг щодо реабілітації.

 

З 2023 року реабілітаційна допомога запроваджена в пріоритетних пакетах Програми медичних гарантій.

 

У спроможній мережі Житомирського госпітального округу створено реабілітаційні відділення у 4 кластерних та 2 багатопрофільних надкластерних закладах охорони здоров’я області.

 

Для подальшої розбудови реабілітаційної мережі заплановано створення стаціонарного реабілітаційного відділення у КНП «Бердичівська міська лікарня» Бердичівської міської ради, в якому будуть проводитись медичні, психологічні та інші види заходів, спрямовані на максимально можливе відновлення або компенсацію порушених або повністю втрачених, в результаті хвороби або травми, нормальних психічних і фізіологічних функцій (потреб) людського організму, його працездатності.

 

Згідно з рішенням сесії Бердичівської міської ради від 08 травня, вже виділено кошти з міського бюджету в сумі 800 тисяч гривень для придбання предметів, матеріалів та 4,2 мільйона гривень для придбання медичного обладнання і предметів довгострокового користування.

 

Наразі проводяться ремонтні роботи у відділенні реабілітації та проходить процес процедури закупівлі предметів, матеріалів, обладнання, предметів довгострокового користування.

 

Реабілітаційне відділення буде надавати допомогу  захисникам і захисницям, а також і жителям громади.

 

Нагадаємо, що перша заступниця начальника Житомирської ОВА Наталія Остапченко в травні перебувала з робочою поїздкою у Бердичівському районі.

 

Під час поїздки було обговорено питання щодо створення та відкриття стаціонарного реабілітаційного відділення на базі КНП «Бердичівська міська рада». Згідно з завданням Міністерства охорони здоров’я України, такі реабілітаційні відділення мають бути створені у кожному кластерному та надкластерному закладі охорони здоров’я.

Версія для друку