Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Прямі відносини з Державним бюджетом України для об’єднаних громад

15 Грудня 2015 • 08:15

Кіл-сть переглядів: 718

Кабінет Міністрів України 11 грудня подав на розгляд Верховної Ради України проект Закону України «Про державний бюджет України на 2016 рік». Відповідно до проекту закону 9 об’єднаних територіальних громад Житомирщини, в яких 25 жовтня відбулися перші місцеві вибори, набудуть повноважень міст обласного значення та перейдуть на прямі міжбюджетні відносини з Державним бюджетом України.  

 

Зокрема, таке право отримають об’єднані територіальні громади чотирьох селищ області – Іршанськ, Нова Борова (Володарсько-Волинський район), Народичі, Червоне (Андрушівський район) та п’яти сіл – Потіївка, Вишевичі, (Радомишльський район), Високе (Черняхівський район), Дубрівка (Баранівський район),  Тетерівка (Житомирський район).   

 

Чотири ОТГ із них (адміністративні центри сіл Високе, Вишевичі, Дубрівка, Тетерівка) приєдналися до цього переліку нещодавно – після внесення відповідних змін у перспективний план формування територій спроможних громад Житомирщини, і вже з 1 січня 2016 року, як і інші об’єднані територіальні громади, отримають увесь аспект нових повноважень, додаткові ресурси та відповідальність.   

 

Нагадаємо, що проект перспективного плану формування територій спроможних громад Житомирщини було схвалено на сесії обласної ради 28 травня 2015 року та затверджено Кабінетом Міністрів України 12 серпня 2015 року. У серпні–вересні утворено чотири об’єднані територіальні громади, склад яких не відповідав затвердженому перспективному плану формування територій спроможних громад. Для того, щоб ці громади не втратили преференцій, які передбачає законодавство із запровадження децентралізації влади, з ініціативи Офісу реформ у Житомирській області питання про внесення змін до перспективного плану формування територій спроможних громад області було внесено на розгляд Житомирської обласної ради сьомого скликання. 26 листопада 2015 року рішенням сесії обласної ради внесено зміни у перспективний план, а 4 грудня 2015 року їх затвердив Кабінет Міністрів України.

Версія для друку