Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Призначення пільг залежатиме від доходів

22 Червня 2015 • 15:29

Кіл-сть переглядів: 3 357

З 1 липня 2015 року пільги на житлово-комунальні послуги та компенсація на тверде паливо і скраплений газ будуть нараховуватися з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї осіб, які мають право на пільги.

 

Про це йдеться у постанові Кабінету Міністрів України від 4 червня 2015 року № 389 «Порядок надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї».

 

До уваги братимуться доходи пільговика і членів його сім’ї за попередні шість місяців. Пільга надаватиметься, якщо середньомісячний дохід не перевищує межу, яка дає право на податкову соціальну пільгу. На сьогодні вона становить 1710 гривень на кожного члена сім’ї (дружина (чоловік); їх неповнолітні діти (до 18 років); неодружені повнолітні діти, визнані інвалідами з дитинства I та II групи або інвалідами I групи; непрацездатні батьки; особа, яка перебуває під опікою або піклуванням пільговика та проживає разом з ним).

 

До сукупного доходу сім’ї включаються нараховані: пенсія; заробітна плата; грошове забезпечення; стипендія; соціальна допомога (крім частини допомоги при народженні дитини, виплата одноразова, частини допомоги при усиновленні дитини, виплата одноразова, допомоги на поховання, одноразової допомоги); доходи від підприємницької діяльності.

 

Для працездатних осіб, у яких відсутні доходи  до сукупного доходу за кожний місяць враховуватиметься дохід на рівні прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на відповідний місяць.

 

При цьому варто зауважити, що надання пільг припиняється, якщо пільговиком приховано або навмисно подано недостовірні дані про доходи будь-кого із членів сім’ї пільговика, що вплинуло на визначення права на пільги, за заявою пільговика.

 

Без змін залишається надання пільг для категорій громадян, які мають статус: інвалідів війни, учасників бойових дій, громадян першої та другої категорії, які постраждали від аварії на ЧАЕС.

Версія для друку