Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Психологи шкіл Житомирщини отримали практичні поради стосовно інклюзивного навчання

10 Жовтня 2016 • 14:19

Кіл-сть переглядів: 575

3На базі КНЗ «Житомирська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів № 2» Житомирської обласної ради 6 жовтня 2016 року відбувся презентаційний семінар-практикум практичних психологів (ЗНЗ з інклюзивним навчанням), асистентів вчителів на тему «Особливості підготовки та проведення корекційно-розвиткових заходів з дітьми з особливими освітніми потребами».

 

Захід відбувся у рамках Угоди про співпрацю, укладеної між міським управлінням освіти та школою-інтернатом, в якому діє консультативно-методичний центр корекційної роботи та інклюзивного навчання.

 

В ході семінару його учасники мали змогу ознайомитись з напрацюваннями педагогів школи-інтернату у питаннях навчання та виховання нечуючих дітей та дітей з синдромом Дауна, відеоматеріалами з уроків та позакласних заходів, навчально-матеріальною базою закладу, поставити запитання та отримати відповіді.

 

Учасники семінару висловили впевненість у тому, що така співпраця стане ефективним засобом підвищення якості інклюзивної освіти і подолання труднощів, які виникають на початковому етапі її впровадження.

 

1

 

4

 

5

Версія для друку