Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Пункти Незламності Житомирщини забезпечені всім необхідним та функціонують цілодобово

29 Грудня 2022 • 14:25

Кіл-сть переглядів: 318

За інформацією Департаменту соціального захисту населення Житомирської ОВА, в області на сьогодні створено всього 349 «пунктів незламності» що працюють цілодобово, з яких 295 стаціонарних та 54 мобільних «пунктів незламності» в адміністративних приміщеннях територіальних громад області, закладах освіти, охорони здоров’я, пристосованих для роботи в умовах відсутності централізованого електро та теплопостачання.

 

Так, на Житомирщині функціонує 164 «Пункти Незламності» відповідального бізнесу та 46 об’єктів з генераторами а саме: аптеки, відділення банків, магазини,кафе/ресторани, АЗС. У кожному Пункті налагоджено цілодобове чергування, визначено відповідальних працівників із зазначенням їх контактних даних.

 

Також при обласній військовій адміністрації створено та діє «Пункт Незламності», який знаходиться за адресою: майдан ім. С.П. Корольова, 14, м. Житомир.

 

«Забезпечено цілодобове функціонування усіх «Пунктів Незламності». Для їх безперервного функціонування пункти облаштовано булер’янами, інтернет-зв’язком, речами першої необхідності, генераторами та сформовано в достатній кількості резерв пального до них», — розповів заступник директора Департаменту соціального захисту населення Анатолій Д’яченко.

 

Адреси Пунктів Незламності можна знайти за ПОСИЛАННЯМ.

 

На онлайн-мапі відображатимуться три основні категорії:

 

«Пункти Незламності» – це місця організовані обласною владою та ДСНС, які мають генератор (підзарядка гаджетів), тепло, інтернет, чай/каву, аптечку;

 

«Пункти Незламності» відповідального бізнесу – тут є можливість безкоштовно підзарядити гаджети;

 

Магазини, аптеки, АЗК та відділення банків, які будуть працювати у разі відключення електроенергії. Однак ці установи не надають послуг із підзарядки ґаджетів.

 

Крім того, можна скористатися спеціальним чат-ботом (https://t.me/nezlamnistbot) у Telegram. Для цього відкрийте його та введіть свою адресу. Сервіс відразу покаже найближчі Пункти Незламності. З його допомогою ви дізнаєтеся графіки їх роботи та про послуги, які там доступні.

 

Довідково. Прийнято розпорядження начальником обласної військової адміністрації «Про утворення координаційного штабу з питань роботи «Пунктів Незламності» при Житомирській обласній військовій адміністрації» від 18.11.2022 № 341, керівником якого є начальник обласної військової адміністрації Віталій Бунечко. На засіданні Координаційного штабу з питань роботи «Пунктів Незламності» систематично розглядаються питання щодо їх функціонування.

 

 

Версія для друку