Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Питання реалізації прав демобілізованих – номер 1 для суспільства

25 Квітня 2015 • 16:22

Кіл-сть переглядів: 715

ПрезидентЯкнайшвидше  вирішувати соціальні питання демобілізованих – таке завдання поставив керівникам областей Президент України Петро Порошенко під час робочої наради 24 квітня 2015 року. Глава держави наголосив на персональній відповідальності голів облдержадміністрацій за демобілізаційні процеси.
 
Нагадаємо, Житомирщина активно долучилася до захисту нашої держави та проведення антитерористичної операції. Тепер же близько 3 тис. військовослужбовців, виконавши свій державний обов’язок на сході країни, демобілізовані й повинні пройти реабілітацію, отримати належну підтримку. 1001 наших військовослужбовців  вже отримали статус учасника бойових дій. Питання допомоги учасникам АТО особисто контролює голова облдержадміністрації Сергій Машковський.
 
На Житомирщині  започаткована, успішно діє та поставлена Главою держави у приклад іншим областям Програма реабілітації військових. Крім того, кожен із  них може звернутися за допомогою до Центру допомоги учасникам АТО, де кваліфіковано підійдуть до вирішення питань у найкоротші терміни. За дорученням голови ОДА Сергія Машковського Центр працює за принципом “єдиного вікна” – коли працівники ведуть питання військового до моменту вирішення звернення із постійним контролем етапу вирішення.
 
“Ми розпочали підготовку до демобілізації ще до початку мобілізації. Адже ми розуміємо всю відповідальність перед тими людьми, які жертвували життям на сході держави задля нашого з вами спокою. Повністю підтримую позицію Президента щодо пріоритетності допомоги нашим героям. Ми  й надалі докладатимемо всіх зусиль, аби наші захисники відчували тил і підтримку влади”, – повідомив Сергій Машковський після наради у Глави держави.
 
Голова облдержадміністрації закликає військових звертатися у будь-який час на “гарячу лінію” (0412) 47-50-06 Центру допомоги учасникам АТО як для вирішення проблемних питань, так і для повідомлення про випадки відмови, інгорування чи некоректного ставлення. На кожен дзвінок та особисте звернення буде відреаговано, – запевнив керівник Житомирщини.
 
Прес-служба облдержадміністрації 
Версія для друку