Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Рада Європи позитивно оцінила прогрес реформи децентралізації в Україні, — Геннадій Зубко

03 Лютого 2017 • 07:06

Кіл-сть переглядів: 567

2 лютого Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко відвідав Страсбург для інформування керівництва Ради Європи про ситуацію на Донбасі та участі у заході, присвяченому реформі децентралізації в Україні. Віце-прем’єр-міністр виступив з доповіддю «Децентралізація в Україні: досягнення та перспективи».

 

Він також зустрівся із Генеральним секретарем Ради Європи Торбйорном Ягландом та Головою Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи Андреасом Кіфером. Геннадій Зубко детально поінформував їх  про поточну ситуацію в Авдіївці та на Сході України загалом у зв’язку із активізацією російсько-терористичних угруповань. Крім цього, високопосадовці обговорили досягнутий прогрес у реформі децентралізації та напрями подальшої підтримки цієї реформи Радою Європи.

 

Представники Ради Європи відзначили значний успіх, досягнутий Україною на шляху децентралізації, та закликали до продовження цієї реформи. Вони також підтвердили готовність і надалі надавати експертну та організаційну підтримку Україні у цій сфері.

 

«Рада Європи визнає успіхи України на шляху децентралізації та констатує досягнуті результати реформи. Такий головний  посил сьогодні почула українська делегація на слуханнях «Децентралізація в Україні: досягнення і перспективи» в штаб квартирі Ради Європи у Страсбурзі.  Таку оцінку реформі дали і Генеральний секретар Ради Європи Торбйорн Ягланд та Голова Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи Андреас Кіфер, з якими мав зустріч. Наші європейські партнери схвалили виконання Україною спільного з Радою Європи Плану дій щодо реформи децентралізації. Закликали до продовження реформи з огляду на її позитивні результати в Україні, а також підтвердили готовність допомагати нам у цьому. Зокрема у подальшій підтримці спільних програм з децентралізації, експертному супроводженні законодавства, а також підготовці кадрів», — написав у своєму Фейсбук Геннадій Зубко.

 

Захід «Децентралізація в Україні: досягнення та перспективи» організували спільно Постійне представництво України при Раді Європи та Секретаріат Ради Європи. До складу української делегації на чолі з Віце-прем’єр-міністром Г.Зубком увійшли перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода, заступник Міністра закордонних справ Сергій Кислиця та голова Шумської об’єднаної територіальної громади Тернопільщини Володимир Плетюк.

Версія для друку