Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Реформа децентралізації – це нові можливості для розвитку громад. ВІДЕО

29 Листопада 2017 • 13:38

Кіл-сть переглядів: 563

Реформа децентралізації є реформою, яка важлива для кожного. Вона позитивно впливає на всі аспекти життя, дає можливість залучати інвестиції в громаду та покращувати послуги для мешканців.

 

Реформі децентралізації вже 3 роки. За цей час:

  • об’єдналися 665 громад;
  • місцеві бюджети зростають;
  • створили 441 опорну школу;
  • в селах, селищах відбудовуються, реконструюються амбулаторії;
  • відкрились 723 ЦНАПи;
  • створюються центри безпеки громадян.

Житомирська область увійшла до лідерів з децентралізації та посідає друге місце у рейтингу.

 

Для прикладу, власні доходи невеликої Високівської об’єднаної територіальної громади зросли у 5 разів, а разом з державними субвенціями бюджет громади збільшився у 10 разів. За два роки після об’єднання Високівська ОТГ реалізувала проектів на суму більше 9 мільйонів гривень.

 

Баранівська об’єднана територіальна громада першою в області почала працювати за міжнародним проектом «Розумне місто» – у спеціальній програмі кожен житель громади має змогу переглянути, куди йдуть кошти, які громада має надходження. Крім цього, Баранівська ОТГ постійно залучає міжнародні гранти на розвиток інфраструктури.

 

За рік роботи Ушомирська об’єднана територіальна громада вже встигла відновити та реконструювати значну частину об’єктів соціальної інфраструктури. У першу чергу розпочали із модернізації освітніх закладів, де елементарний ремонт не робився роками. До кінця року у громаді заплановано реалізувати ще 7 великих інфраструктурних проектів загальною вартістю понад 5 млн гривень.

 

Наступного року об’єднані громади матимуть можливість використати близько 9 мільярдів гривень на важливі проекти – лікарні, дороги, котельні. Це те, що дає перетворювати політику на технологію досягнення конкретних результатів, зрозумілих кожному.

 

Децентралізація – це нова якість життя!

 

 

Версія для друку