Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Регіональні координатори Всеукраїнської програми ментального здоров’я #Тияк? стають агентами змін на місцях

22 Серпня 2023 • 16:12

Кіл-сть переглядів: 504

Координаційний центр КМУ / Mental Health UA, активно формує мережу кваліфікованих фахівців з ментального здоров’я. Так, під час чергового засідання ТРГ з ПЗПСП директорка з координації органів центральної й регіональної влади Координаційного центру з психічного здоров’я при КМУ, радниця Прем’єр-міністра Ірина Микичак відзначила позитивну динаміку регіональної координації та ресурсну підтримку фахівців. Регіональні координатори активно залучаються до проведення аудиту психосоціальних послуг.

 

Зазначимо, що у кожній області діють регіональні координатори, більшість з яких – це психологи та соціальні працівники. Вони вже отримали статус позаштатних радників начальників обласних військових адміністрацій, що дає їм можливість більш ефективно впливати на подолання викликів у ментальному здоров’ї.

 

Також успішно встановлена співпраця між регіональними координаторами Всеукраїнської програми ментального здоров’я та партнерами з Технічної робочої групи з психічного здоров’я та психосоціальної підтримки (ТРГ з ПЗПСП), яка в Україні очолюється World Health Organization (WHO) та International Medical Corps.

 

Представники ВООЗ, Міжнародного медичного корпусу, Міжнародної організації праці та проєкту MH4U високо оцінили досягнення Координаційного центру Кабінету Міністрів України / Mental Health UA. Всього за п’ять місяців роботи Координаційного центру було досягнуто значних змін в доступності психосоціальної допомоги.

 

Ці спільні зусилля регіональних координаторів та партнерів доводять, що побудова міцної системи підтримки ментального здоров’я можлива завдяки співпраці, взаємодії та високій мотивації.

 

Версія для друку